Arvio: Ville Valo yllätti iloisesti uusilla biiseillä, mutta musiikki ei tarjoa yllätyksiä

Ville Valo teki paluun uusien ja englanninkielisten biisien pariin, kun HIM:in nokkamies julkaisi kolmen biisin EP-levyn Gothica Fennica Vol. 1 Heartagramin Facebook-sivujen kautta yllättäen ilman mitään ennakkotietoja tulevasta julkaisusta. Ville Valo osoittaa kolmella uudellaan biisillään, että HIM-biiseistä tuttu laatutakuu on yhä tallella, vaikka HIM:n vetäytymisestä sivuvasemmalle on nyt kulunut reilut kaksi vuotta.
Biisit voisivat hyvinkin olla mukana HIM-julkaisuilla, sillä niin hyvin tutunoloista on meininki, joten sikäli itse biisit eivät tarjoa yllätyksiä. HIM-musaan verrattuna musiikki on vain pykälän tai kaksi pois raskaimmista metallinsävyistä. Biiseissä on kauniita melodioita ja musikaalista syvyyttä sekä totta kai upeaa Ville Valon laulua. Nyt tuli kolme uutta biisiä: Salute the Sanguine, Run Away from the Sun ja Saturnine Saturnalia. Niistä ensimmäinen veisu on hyvin HIM-tyylinen – tätä lähemmäksi ei HIM:n paluuta ole vielä lopettamispäätöksen jälkeen päästy. Hieno biisi.
Run Away from the Sunissa mennään jälleen HIM-fiiliksissä pop-tunnelmissa ja ai että Valon laulu kuulostaa kyllä hyvältä. Saturnine Saturnalia päättää Valon paluun ”tositoimeen” haikeasti. Valo maalailee biisissä isolla pensselillä maisemaa värikynin ja muistuttaa, että ”Hei täällä ollaan yhä ja hommat sujuu”.

Teksti: Mikko Korvenkari

1 Comment

  1. Kuuntelin nämä kolme Viile Valon uutta biisiä. Ja pakko myöntää että haluaisin kuunnella lisää. Mielenkiintoista olisi kuulla seuraavatkin kappaleet, joista on kuitenkin kaikua niille Valon laulamille biiseille, joita niin hartaasti nuorempana kuuntelin. Ja edelleen, kuka nyt osaa laulaa kuin Ville.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.