Bodom After Midnight julkaisi tulevan Paint the Sky with Blood -EP:nsä nimiraidan virallisen videon kera

Kun omassa luokassaan oleva kitaristi-vokalisti Alexi Laiho ja kitaristi Daniel Freyberg yhdistivät voimansa Waltteri Väyrysen, Mitja Toivosen ja livekeikoilla kosketinsoittajana nähdyn Vili Itäpellon kanssa Bodom After Midnight -yhtyeeksi, tarkoitus oli aloittaa uusi jännittävä luku. Suunnitelmat olivat mittavat, sisältäen kevään EP-julkaisun, joka olisi saanut jatkoa vielä samana vuonna kokopitkästä studioalbumista. Tämä kaikki päättyi silti aivan liian aikaisin loppuvuodesta 2020.
Viime vuonna Suomessa nauhoitettu Paint the Sky with Blood -EP näkee päivänvalon 23. huhtikuuta Napalm Recordsin julkaisemana, ja kolmen raidan mittainen julkaisu on saanut nyt uuden merkityksen. Paint the Sky with Blood on kunnianosoitus upealle taiteilijalle ja poikkeukselliselle soundiperinnölle, ollen samalla moderni hatunnosto myös koko genrelle.
EP:n avaus- ja nimiraita Paint the Sky with Blood on julkaistu tänään Napalm Recordsin kautta Ykä Järvisen kuvaaman ja ohjaaman virallisen musiikkivideon kera. Biisin raivokas ote joka tasolla on omiaan luomaan muistoja virtuoosimaisen muusikon lahjakkuudesta, ja samalla Paint the Sky with Blood on hyvä muistutus siitä intohimosta, jolla kokonaisen metallisukupolven roolimalliksi noussut Alexi Laiho asetti uudet standardit metallimusiikkiin.
– Kuten me muutkin, Alexi oli erittäin innoissaan näistä kappaleista eikä malttanut odottaa niiden julkaisua, joten olemme iloisia, että voimme täyttää hänen toiveensa. On sanomattakin selvää, että olemme otettuja ja ylpeitä siitä, että saimme olla mukana hänen viimeisessä luovassa työssään, ja tuomme sen nyt kaikkien kuultavaksi juuri niin kuin hän halusikin. On aika päästää peto vielä kerran irti ja juhlia Alexin musiikkia, perintöä ja miestä itse, Bodom After Midnight toteaa.
Alexi Laihon, kitaristi Daniel Freybergin, rumpali Waltteri Väyrysen (Paradise Lost), basisti Mitja Toivosen (ex-Santa Cruz) ja live-kosketinsoittaja Vili Itäpellon yhteissoitanta kertoo bändin poikkeuksellisista musiikillisista taidoista sekä on hieno osoitus yhtyeen kyvystä sulauttaa monien eri genrejen vaikutuksia yhteen.
14-minuuttisen EP:n avaavalla nimikappaleella on kuultavissa alkuaikojen Children of Bodom -henkisiä elementtejä yhdistettyinä tämän päivän vaikutteisiin. Toinena raitana kuullaan kitarariffien vyörytystä tarjoileva Payback’s A Bitch, ja kokonaisuuden päättää ruotsalaisen extreme metal -yhtye Dissectionin ajaton klassikko Where Dead Angels Lie -cover, joka saa myös uutta särmää nelikon käsittelyssä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.