Matin single ´Käärmemies´ kertoo Tampereen Ikurissa asuvasta käärmemiehestä ja hänen kolmemetrisestä boastaan

Matti on Helsingissä asuva tamperelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä, joka esittää suomenkielistä folkiin taipuvaa poprockia.

Matin uusi single Käärmemies on kuudes ja viimeinen single ennen syyskuussa julkaistavaa debyyttialbumia Tähän. Käärmemies on riemastuttava tosikertomus Matin lapsuudesta – tarina kolmemetrisistä boakäärmeistä, mutta myös viattomuudesta, seikkailusta ja pelkojen voittamisesta. Kuin novelli, Käärmemies on tarinavetoisen lyriikan taidonnäyte, joka tuo nostalgisesti mieleen Anssi Kelan klassikkohitin Nummela. Kappaleen kruunaavat huuliharpulla maustettu luonnollinen bändisoitto sekä melodiat, jotka viimeistään koukuttavat kuuntelemaan tarinan loppuun saakka.
– Käärmemies on tositarina lapsuuteni kotiseuduilta Tampereen Ikurista. Vietin siellä ala-asteikäisenä paljon aikaa, etenkin kesälomilla. Kaverini kodin lähellä oli pieni harmaa mökki. Saimme kuulla, että siellä asui mies, jota kutsuttiin käärmemieheksi – hänellä oli lemmikkinä käärmeitä ja ne oli pakko nähdä! Käärmeet olivat kuningasboia ja niiden nimet olivat Mikki ja Maikki – kolme metriä pitkiä ja painoa sellaiset 15 kiloa. Käärmeet olivat aivan järkyttävän pelottavia, mutta uskomattoman kiehtovia, Matti sanoo.
– Vierailuista käärmemiehen luona alkoi innostus, joka kesti läpi lapsuuteni. Luin kaiken käärmeistä, äänitin VHS-kaseteille luontodokumentteja, pakotin vanhempani viemään mua käärmenäyttelyihin ja raahasin kotiin käärmeennahkoja, joita boat olivat luoneet – sitten askartelin niistä pinssejä ja tauluja. Käärmemies asuu yhä Tampereen Ikurissa ja kerroin hänelle laulustani. Löysin myös vanhan valokuvan, jossa pitelen harteillani yhtä hänen käärmeistänsä. Käärmemiehen kolmemetrinen boa komeilee nyt singleni kannessa, Matti kertoo.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.