Jeavesstone – riemuprogea ilman rajoja

Jeavestone on riemuprogen sanansaattaja.

Suomessa on monia liian vähälle huomiolle jääneitä bändejä, jotka kuitenkin tasoltaan ovat huippuluokkaa. Yksi niistä on Jeavesstone, joka äskettäin julkaisi erinomaisen albumin nimeltään Human Games. Se on rönsyilevä ja kirjava pitkäsoitto, missä musiikki elää ja hengittää vapaasti.
– Emme ole tietoisesti pystytelleet mitään raja-aitoja. Me olemme bändi, joka monesti toteuttaa hulluimmatkin ideat ja antaa vain mennä, sanoo yhtyeen kitaristi Mikko Räihälä, alias Mickey Maniac.
Soundi-lehti arvioi Human Games- levyn neljän tähden arvoiseksi ja kehui Jeavesstonen musiikkia riemuprogeksi.
– Riemuproge on hyvä uusi termi. Ja ilman muuta mieltä lämmitti, kun luin Soundin tekemän arvion levystämme. Mutta ei musiikkimme mielestäni oikeaa progea ole. Mukana levyllä on kuitenkin pari suoraviivaista popbiisiä. Proge on määritelmä, jota monet ihmiset säikähtävät. Minusta meidän musiikkiamme määrittää parhaiten sana crossover.
Ulkomaillakin kannatusta etenkin progepiireissä kerännyt Jeavesstone teki uutta levyä rauhassa ja huolellisesti.
– Human Games levyä tehtiin kolme ja puoli vuotta. Koska meillä on oma studio käytössämme, niin homma lähti ihan räpylästä. Tarkoitus oli treenata kunnolla ja rykäistä biisit kerralla purkkiin, mutta lopulta homma vaan venähti. Studiosessioiden järjestäminen ei aina ole helppoa, sillä vain minä asun Helsingissä, muut asuvat Jyväskylässä, Tampereella ja Kalajoella.
Pohjanmaalta kotoisin oleva bändi on myös keikkaillut uutta musiikkia esittäen. Seuraavaksi bändi nähdään lavalla Helsingin Tavastia-klubilla torstaina 12.5 Atte Blomin juhlakonsertissa.
– Onhan se huikeaa olla samassa levy-yhtiössä, missä Atte on mukana. Itse olen tosi kova Love Records-fani, joten onhan se siistiä olla tavallaan Aten tallissa, vaikka ei hän meidän taustalla ole ollutkaan.
Jeavestone ei ole vielä kivunnut Suomessa valtavirtabändiksi, vaikka kuhinaa bändin ympärillä on riittänyt varsin mukavasti. Suomen suosituimmista bändeistä ehkä paras vertailukohta Jeavestoneen on Von Hertzen Brothers. Rockprogen suosikkibändin kanssa yhteiskeikkailu voisi toimia hyvinkin.
– Lähtisimme heidän kanssaan ilman muuta keikoille, jos vain sellainen tilaisuus tulisi. Olen minä Von Hertzeniin ollut hieman yhteydessäkin, mutta ainakaan vielä keikat eivät ole toteutuneet.
Jeavesstonesta kirjoitetaan varmasti isommin kirjaimin tulevaisuudessa kuin nykyään. Toistaiseksi eniten julkisuutta bändi on saanut siten, että eräs bändin jäsen esiintyi lottovoittajana, jonka antama haastattelu päätyi lopulta jopa Iltalehden lööppiin asti. Kyseessä oli pila ja toimittajan höynäyttäminen.
– Se källi ja mediastuntti tehtiin ihan hetken mielijohteesta ja olimme ihan, että mitä helvettiä, kun yhtäkkiä olimme lööpissä. Aika moni muistaa meidät siitä lottotempauksesta. Tarkoitus oli vain näyttää, kuinka helposti mediassa voi puhella ihan mitä tahansa, Räihälä kertoo.
Jeavestone on senkin jälkeen kujeillut, tällä kertaa sosiaalisessa mediassa.
– Kun meillä tuli uusi sinkku, niin loimme semmoisen Kalajoen kairamies-hahmon, joka sai ihan hulluna huomiota sosiaalisessa mediassa. Jopa poliisi oli sen tiimoilta yhteydessä. Senkin tempauksen tarkoituksena oli kyseenalaistaa sitä, että ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä esimerkiksi Facebookissa jaetaan.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.