Pelagos julkaisee toisen albumina The Boat perjantaina – uusi video ulkona nyt

Pelagos julkaisee toisen albumina perjantaina. Kuva: Jesse Keinonen

Pelagos-yhtyeen debyyttialbumin kaukaisia tähtiä kurkottanut matka päättyi merenrannalle, jossa avaruusalus osoittautui ruostuneeksi tankkeriksi. Kosmiset ihmeet vaihtuivat Selkämeren horisontin harmauteen ja ideaaliset, maailmoita syleilevät unelmat länsisuomalaiseen todellisuuteen, joka lyö vasten kasvoja kuin jäinen tihkusade tammikuussa.
The Boat-levyyn on otettu musiikillisia vaikutteita useista eri tyyleistä ja aikakausista. Kokonaisuudessa soi muun muassa soft-reggae, AOR, dream-pop ja trance-rock. Luonnollisesti keitoksessa on myös mukana ripaus psykedeelisiä mausteita. Levyn kappaleiden aiheissa liikutaan laajalla skaalalla ihmiselämän varjoisilla kujilla valoa ja lämpöä etsien. Ajoittain teemoissa ihmisyys tiivistyy hetkeen, jossa moottoritie vie kohti lohdutonta ja väliaikaista helpotusta käsien rutistuessa rystyset valkoisina autonrattiin.
The Boat on soundtrack-musiikkia pimenevään yöhön, jossa unen ja valveen; menneisyyden ja nykyisyyden; tämän ja tuon puolisen raja-aidat katoavat, ja mieleen palautuu muisto, jossa seisot uimarannalla toinen jalka hautautuneena tulikuumaan hiekkaan ja toinen jääkylmään meriveteen.
Svart Records julkaisee Pelagosin toisen albumin The Boat 10. joulukuuta 2021. Yhtye julkaisee vielä albumin ilmestymisen kynnyksellä uuden videon kappaleesta A Song for the Rain.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.