Verhojen Kaikki surulliset tyypit -EP tarjoaa haikeaa indierockia ja hitusen toivoa

Laulaja Mikko Pietilän johtaman Verhot-yhtyeen tuoretta musiikkia on kuultavissa Helsingissä livenä kahdesti tällä viikolla.

Kun vuosi on pimeimmillään, Verhot tarjoaa täsmälääkettä kosteaa asfalttia hehkuvaan alakulon aikaan. Ilosävelmiä ei ole tälläkään kertaa juurikaan eksynyt mukaan, vaan indierock-orkesteri soutaa edelleen tunnollisesti melankolian syövereissä julkaisten tänään Kaikki surulliset tyypit -EP:n. Neljän biisin levyltä löytyy kovasti kehuttu single Särkyneen sydämen ruikuttavat soinnut, pari viikkoa sitten julkaistu nimikappale sekä nyt kärkibiisiksi nostettava haikea Näinä päivinä. EP:n päättää vielä synthpop-kappale Haaleat varjot.
”EP:n avausraita Särkyneen sydämen ruikuttavat soinnut videoineen starttaa melankoliapop-moottorin väkevästi käyntiin, ja kuulija voi luottavaisin mielin nousta kyytiin. Vaarana kuitenkin on, että seireenien laulun tavoin korvaan kuiskuttavat kutsumattomat vieraat voivat myös eksyä supattamaan kuulijan taajuuksille, varsin tarttuva on nimittäin biisin kertosäe”, laulaja Mikko Pietilä kuvailee EP:n avausraitaa.
Neljäs ja samalla EP:n viimeinen kappale herätti ristiriitoja jo tuotantotiimin kesken, ja samaa povataan kuulijoiden keskuuteenkin – niin riipivä on laulutulkinta synthpop-synkistelyssä.
”Biisin lopussa synamassojen keskelle köytetty, pahasti turhautunut kitaristi lasketaan viimein vapauteen. Surua ulvova soolokitarointi ei lopu, ennen kuin kaikki on sanottu viimeistä ääntä myöten. Kysymys kuuluukin, onko kyseessä kenties loppuvuoden pahin valitusvirsi, vai eeppistä melankolia-poptaidetta italon jalanjäljissä? Jätämme vastuun kuulijalle, yhtyeestä todetaan.
Verhot juhlistaa tuoretta, melankoliaa puhkuvaa EP:tään kahdella livevedolla Helsingissä:

17.11. Helatorstai-Klubi, Villi Wäinö, Helsinki
18.11. Ruuhkafest, Ruuhka Bar, Helsinki (akustinen)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.