Sampsa Astala julkaisee uuden EP-levyn ja heittää livestream-keikan

Sampsa Astalan rauta on kuumaa musiikkirintamalla. Kuva: Terhi Ylimäinen

Lordin rumpalina Euroviisut voittanut Sampsa Astala tekee nykyään hienoa uraa suomenkielisen musiikin parissa. Perjantaina hän julkaisee uuden Kesäepeli-nimisen  EP:n ja lauantaina on edessä Tiivistämön livestream-keikka.  Silloin kannattaa ottaa hyvä asento sohvalta ja asettua tietokoneen ääreen, sillä luvassa on monipuolinen kattaus musiikkia Astalan uran varrelta.

Mitä odotat lauantain Tiivistämön livestream-keikalta?

Odotukset on korkealla ja puitteet on kohdillaan. Olen tässä koronan keskellä ottanut uutta instrumenttia haltuun ja lauantaina olisi tarkoitus muutamassa biisissä sitä soittaa. Se ehkä jännittää eniten. Muutenhan bändi on iskussa ja ohjelmistossa on soolobiisien lisäksi myös kattaus biisejä 20-vuotisen urani ajalta. Osan biiseistä laulan myös englanniksi. Muistakaa asettua ATK:n ääreen klo 19:00. Klo 18:00 pidän  ”kysy mitä haluat, vastaan mitä haluan”  Facebook liven Sampsa Astala Official -Facebook-sivuillani.

Julkaiset perjantaina uuden Kesäepeli-nimisen EP:n, minkälaista meininkiä uutuusjulkaisulla on?

EP:llä on kaksi omaa biisiä, ”Huumaa” ja sinkkuna julkaistu ”Voi kun en taas rakastuis”, ja kaksi coveria: Apulannan ”Teit meistä kauniin” ja Kirkan ”Leijat.” Jälkimmäiset ovat olleet jo pitkään keikkaohjelmistossani. Kerran esimerkiksi lauloin Leijat biisin New Yorkin Three of cups -clubin open mic -illassa suomeksi. Jengi diggas, vaikkei ymmärtänyt sanaakaan.

sampsapg

Oletko sinä tuo EP:n nimihahmo Kesäepeli?

Tottakai! Mietin pitkään, että mikä kesäEP:lle nimeksi. Siitä tuli sitten KesäEPeli, ehhehe ehhehe 😀

Kannen kuvan on piirtänyt vanha bändikaverisi Mr. Lordi. Miten herra monsteri päätyi piirtämään sinusta tämän upean kuvan?

Niin kuin usein tällaisissa projekteissa, soitin Lordille ja kysyin. Hän suostui. Hänen kuvallinen tuotantonsa on hyvinkin tuttua mulle ja siitä kovasti myös pidän. Molemmat oltiin sitä mieltä, että mulla pitää olla kuvassa heinä suussa. Se tuo kesäfiiliksen. Kuvasta tuli eri hieno.

Mitä muuta Sampsa Astalan kesään kuuluu?
Kesän ravintolakeikat on aikalailla peruttu tai siirretty syksyyn. Onneksi muutamia hää- ja synttärikeikkoja on luvassa. Kesän aikana viimeistelen myös syksyllä julkaistavan debyyttisoololevyni. Lopun ajan vietän mökillä grillaten, saunoen ja kaljotellen.

Teksti: Mikko Korvenkari

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.