Indieyhtye Lento esittäytyy singlellä Peilin takana – mukana The Voice of Finlandissa esiintynyt Mia Suszko

Lento on: Tero Tapio – cajon, akustinen kitara, sähkökitara, basso, koskettimet, perkussiot, sähkörummut, Mia Suszko – laulu. Kuva: Erin Sloan

Moni muistaa vuoden 2018 The Voice of Finland -finalistin Mia Suszkon, jonka sielukkaan äänen edessä Anna Puu polvistui ja jolle Olli Lindholm lauloi serenadin. Kun Tero Tapio etsi persoonalliselle musiikilleen sopivaa lauluääntä, Mia osoittautui täydelliseksi valinnaksi, ja yhtye perustettiin yhdellä puhelinsoitolla.
– Lennon musiikissa on tärkeintä rytmit: sydämen ja hengityksen rytmit, maan ja avaruuden rytmit. Lento luo maisemia ihmisten kertomista tarinoista. Lento on mielikuvitusmatka, unelmakaupunkien ketju. Lento on virta: musiikki on virrannut meihin ja nyt se virtaa ulos meistä, Tero Tapio kuvailee yhtyettään.
Nyt julkaistu single Peilin takana tempaisee lähes hypnoottisesti mukaansa ja keinuttaa eteenpäin, kun akustinen kitara ja cajon kohtaavat sähkörummut ja akustinen basso kohtaa funk-basson. Kappaleen sanat kertovat tarinaa unelmasta.
– Peilin takana kertoo unelmasta nousta kerrostalojen varjosta valoon, sohjoisilta kaduilta loistoon”, lyriikat kirjoittanut Tero Tapio kommentoi ja lisää:
– Pyrin tavoittamaan musiikin ja lyriikan avulla virtaavia hetkiä tietoisuuden rajoilta, tapahtumien sisältä. Lento antaa lyriikkatakuun: jos löydät ontuvan kielikuvan saat rahasi takaisin!
Viime kesänä ensimmäisen EP:nsä julkaissut Lento on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerätä orgaanisella soundillaan huomiota jo valtakunnan radioissa. Lisää uutta musiikkia on tiedossa kesän kynnyksellä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.