Sampsa Astala julkaisi uuden sinkun ja juhlii 20-vuotista taivalta levyttävänä artistina

Sampsa Astalan rauta on kuumaa musiikkirintamalla. Kuva: Terhi Ylimäinen

Iskelmä kuuluu kaikille – ja Suomirock tänään -Spotifylistoille sinkaissut Sampsa Astalan Voi kun en taas rakastuisi  -single on ensimmäinen maistiainen syksyllä julkaistavalta Astalan ensimmäiseltä suomenkieliseltä albumilta, joka juhlistaa samalla Sampsan 20-vuotista taivalta levyttävänä artistina. Jo ennen tätä Sampsa julkaisee 12. kesäkuuta osuvasti nimetyn Kesäepeli-EP:n, jolle on kasattu aiemmin syntyneitä biisejä ja esiintyy livenä Helsingin Tiivistämön-keikalla heti seuraavana päivänä 13. kesäkuuta. Ennen keikkaa on luvassa ”kysy mitä haluat” -tyyppinen Facebook live Sampsan Facebook-sivuilla.
– Livestream on ennestään mulle tuttu formaatti. Aika tasan kolme vuotta sittenhän tein Vappupallo-musavideon suorana YouTubeen. Toki koko keikka livenä aina vähän jännittää, mutta samalla haastaa hyvällä tavalla. Luvassa on myös pieni ylläri, joka jännittää mua eniten. Olen yrittänyt ottaa haltuun uutta soitinta tässä koronan keskellä, Sampsa kertoo salamyhkäisesti.
Linkki livestream-keikalle
Voi kun en taas rakastuis -biisi sai alkunsa jo vuonna 2017 Turussa Nalle Ahlstedtin studiolla.
– Nallen kanssa teimme yhdessä myös ensimmäisen suomenkielisen sinkkuni Juhli elämää. Vain kertosäkeistö jäi niistä sessiosta elämään. Kappaleen nimeä mietin pitkään, kunnes eräänä aamuna ollessani Uuno-koirani kanssa lenkillä mieleeni pärähti sanat ’voi kun en taas rakastuisi, Sampsa muistelee.
Tämän lauseen innoittamana alkoi hahmottua tarinaa miehestä, joka on saanut siipeensä liian monta kertaa. Kaverista, joka ihastuu helposti etsien sitä oikeaa, mutta joka on joutunut aina pettymään.
– Tarinassa on paljon omakohtaisia kohtauksia, kuten esimerkiksi se, että olen oikaissut Kaisaniemen puiston läpi aamuneljältä. Myös kappaleessa esiintyvä muumimagneetti löytyy oman jääkaappini ovesta.”
Biisin on tuottanut Sampsan kanssa aikaisemminkin menestyksekkäitä radiobiisejä tehnyt Janne Oinas, joka on tehnyt töitä myös muun muassa Suvi Teräsniskan ja Samuli Edelmannin biisien parissa. Erityismaininnan saa kapaleessa soittava entinen Egotrippi-miekkonen ja nykyisin Kaihon Karavaanissa vaikuttava Sampo Haapaniemi.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.