Laulaja-lauluntekijä Aili Järvelä duetoi uudella singlellään Matti Johannes Koivun kanssa

Aili Järvelä duetoi Matti Johannes Koivun kanssa. Kuvaaja: Ulla Nikula

Sielukkaana tulkitsijana tunnettu Aili Järvelä on julkaissut uuden singlen Rakkaus 10. syyskuuta. Kappaleella Järvelän kanssa duetoi Matti Johannes Koivu. Järvelä oli jo pitkään pohtinut sopivaa duettoparia itselleen, kunnes keksi kysyä Koivua mukaan.
Miettiessäni mahdollista duettoparia, en ensin ollut nähdä metsää puilta. Soitan viulua Matin triossa ja kun oon laulanut joissakin biiseissä stemmoja, ollaan oltu yksimielisiä siitä, että meidän on hyvä laulaa yhdessä. Toisekseen Matin kanssa työskennellessä oon alkanut olla yhä vakuuttuneempi siitä, että Matti on paitsi Suomen parhaita biisintekijöitä, myös ihan mielettömän hyvä laulaja. Siispä mulle oli todella iso kunnia, että juuri hän halusi lähteä tähän mukaan, Järvelä kertoo.
Tunne yhteistyöstä on selvästi ollut molemminpuolinen. Aili on kirjoittanut klassikon”, Koivu kommentoi.
Järvelän laulut käsittelevät usein rakkautta sen kaikessa moninaisuudessaan. Nyt kuitenkin uuden singlen kohdalla artisti kokee saavuttaneen jonkinlaisen lakipisteen, kappaleen nimeäkin tarkasteltaessa.
Kertosäkeessä lauletaan tuttua mottoa, kuinka ei kaduta mitään. Mulla aina menee systeemi erroriin kun kuulen jonkun väittävän niin, kuinka kukaan ei muka voisi mitään katua. Näyttelijä Ulla Tapaninen sentään totesi jossain haastattelussa asiasta kysyttäessä katuvansa lukemattomia asioita. Palvoin tätä rehellisyyttä. Tässäkin biisissä kyseinen toteama on ehkä pieni valkoinen valhe, joka toisaalta rakkaudessa on pyörrettävissä totuudeksi, rakkaus kun on, noh, yhtä jykevää mysteeriä, Järvelä avaa.
Alunperin Kaustiselta kotoisin oleva Järvelä tekee parhaillaan toista sooloalbumiaan. Tuottajaparina toimii Joonas Saikkonen, jonka kanssa artistilla on pitkä historia erinäisten levyjen tiimoilta. Järvelä haluaa hyödyntää bändikokoonpanoa läpi koko tulevan albumin – muusikoiden kanssa työskentely on artistin mielestä parasta mitä hän tietää. Omakustanteena julkaistavalta albumilta on aiemmin lohkaistu single Simpukoita, joka nousi Radio Suomen soittolistalle.
Järvelältä on aiemmin ilmestynyt sooloalbumikokonaisuus Lainattua, Sinistä ja Omaa, joka julkaistiin kolmen EP:n muodossa vuosina 2019-2020. Helsingin Sanomien kriitikot valitsivat Omaa-EP:n yhdeksi vuoden 2020 parhaista julkaisuista. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvan Roihuvuori-kappaleen sanoitus valittiin vuosituhannen 50 parhaan sanoituksen joukkoon lehden lukijaäänestyksessä. Monitaituri on ehtinyt olla mukana useassa produktiossa – soolouransa ohessa Järvelän on voinut nähdä muun muassa Vesalan ja Matti Johannes Koivun yhtyeissä sekä näyttelemässä Helsingin Kaupunginteatterin Lilla Teaternin Once-musikaalissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.