Elektropop-artisti Helsinskin ”Teach Me How to Dance” on hengenheimolainen David Bowien klassikolle

Helsinski julkaisee marraskuussa albumin. Kuva: Jani Karlsson

Elektropop-artisti Helsinski on julkaissut uuden singlen. Kepeästi rullaavassa Teach Me How to Dance -kappaleessa ei suhdekiemuroilta vältytä, kun kaksi varattua ihmistä ihastuvat toisiinsa. Neliödraama-teema kumpuaa artistin henkilökohtaisesta kokemuksesta.
Teach Me How to Dance’ on näennäisen kevyt ja naivistinen tanssibiisi mutta itse asiassa erittäin rehellinen ja muokkaamaton tuloste eräästä elämänvaiheestani. Biisistä tuli tahattomasti hengenheimolainen David Bowien Let’s Dance -kappaleelle, mikä on musta hauska temppu alitajunnalta. Mikko Virta soittaa kappaleessa kitaraa ja tyylikkään soolon, Helsinski kertoo.
Kappale on viimeinen ennakkolohkaisu artistin marraskuussa julkaistavalta albumilta. Uuden levyn teemoina ovat rakkaus, itsepetos ja kunnianhimo. Albumilta on julkaistu aiemmin singlet Come Alive ja Back & Forth. Tulevalla levyllä artisti tekee vakuuttavan paluun popin maailmaan, jättäen edellisen albumin maalailevan instrumentaalimaailman taakseen.
Helsinskin vuonna 2019 ilmestynyt debyyttialbumi Glow Sticks sai kiitettävän vastaanoton kotimaisissa medioissa. Sitä seurasi marraskuussa 2020 julkaistu albumi Arktipolis – A Soundtrack to an Imaginary Movie, jonka artisti teki yhteistyössä säveltäjä-tuottaja BDF:n kanssa. Helsinski-artistinimen takana on muusikko-tuottaja Juho Vehmanen. Hänet on voinut aiemmin nähdä PMMP:n, Jenni VartiaisenVesalan ja My First Bandin riveissä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.