Musiikin elokuvalliseen kerrontaan yhdistävä MOSALA esittäytyy

MOSALAN yhtenä musiikillisena ydinajatuksena on sovittaa elokuvallisia äänimaisemia ja tunnelmia pop- ja rock-kontekstiin. Kuva: Sampo Pystynen

MOSALA on kolmihenkinen kollektiivi, jonka yhteiset juuret ulottuvat lapsuuteen ja Kaustisen laakeisiin maisemiin. Keski-Pohjanmaan lakeuksilta toisensa jo 7-vuotiaina löytäneet kaverukset ovat soittaneet yhteisissä kokoonpanoissa koko nuoruutensa, ja nykyinen projekti alkoi hakea muotoaan noin seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen yhtye on monta kertaa heittänyt hanskat naulaan, mutta yhtä monesti aloittanut uudelleen. Tällä kertaa jokin on toisin. Palaset ovat viimeinkin loksahtaneet kohdilleen, ja yhtyeen sielun hedelmät ovat viimeinkin valmiita esillepanoa varten. Toukokuussa julkaistavan esikoisalbumin avausraitana toimiva debyyttisinkku Relapse julkaistaan tänään aamukahvin tuoksuisen musiikkivideon kera. Kappaleen draaman kaari kulkee käsi kädessä videon kanssa, kun aluksi rauhoittavasti sisäänsä sulkenut harmoninen kokonaisuus kasvaa salakavalasti kohti kaoottista kliimaksiaan.
– Relapsen tarkoituksena on esitellä tulevan albumikokonaisuuden tunnelmia sekä sitä mitä yhtye edustaa. MOSALAN yhtenä musiikillisena ydinajatuksena on sovittaa elokuvallisia äänimaisemia ja tunnelmia pop- ja rock-kontekstiin, josta Relapse on oiva esimerkki. Kappale etenee herkästä, pienestä ja kauniista suureen, mahtipontiseen ja kaoottisuuteen saakka, yhtye kertoo. MOSALAN musiikissa kuuluu Pohjolan luonto kaikkine väreineen ja vivahteineen. Se on elokuvallista, kaunista, dramaattista ja intensiivistä. Tämä tarina on nyt valmis alkamaan. Seitsemän vuotta syntymänsä jälkeen.

Musiikkivideo:
Luova suunnittelu, käsikirjoitus: Joona Valkeala
Editointi, käsikirjoitus: Mikko Häkkilä
Kuvaus: Sampo Pystynen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.