Melodisen raskaan rockin tulokas Ocean Dark julkaisi Hope & Chaos -debyyttialbuminsa – Katso uusi musiikkivideo

Ocean Dark on: Olli Helenius, laulu, Miko Tekoniemi, kitara & taustalaulu, Tommi Huuskonen, basso ja Nikke Karaksela, rummut.

Pitkän linjan muusikko Olli Helenius aloitti syksyllä 2019 kirjoittaa vuosien tauon jälkeen raskaampaa musiikkia, ja vuonna 2020 rujon kauniilla Die For Me -singlellä alkaneet Ocean Dark -yhtyeen singlejulkaisut nivoutuivat vielä samana vuonna Voice To The Nations -EP:ksi. Sen jälkeen töitä on tehty hartiavoimin, ja yhtyeen debyyttialbumi Hope & Chaos on juuri saatu julkaistua.
Vuoden taitteessa saksalaiselle darkTunes Music Groupille kiinnitetty yhtye julkaisi ensimmäisen singlen Fallen tuoreelta levyltä tämän vuoden maaliskuussa. Merkillepantavaa oli iso harppaus ja kokonaissoundin muovautuminen debyytistä‚ bändin sointi on edeltäjäänsä selvästi raskaampi ja tummanpuhuva, pop-elementtejä unohtamatta.
Tarttuvat melodiat ovat edelleen bändin yksi kulmakivistä – onhan Heleniuksen kynästä lähtenyt myös muutamia iskelmäpopin helmiä. Persoonallisen ilmaisun ja tiukkojen kitarariffien peruskivi on hard rockin ja metallin cocktail, josta kuuluu elementtejä 30 vuoden ajalta, aina 80-luvulta 2000-luvun raskaisiin elementteihin.
Hyvä esimerkki tästä on nyt framille nostettu Proclaim-single, johon Tuomo Teinirannan / Ikuisuusprojekti Oy:n kanssa tehty hieno musiikkivideo on myös julkaistu juhlistamaan debyyttialbumin julkaisua. Jo aiemmin levyltä on julkaistu kaksi muuta videota, Fallen sekä Unspeakable.
Ocean Darkin sanoituksia leimaa esimerkiksi maailman ja ihmiskunnan pahoinvoinnin sekä ulkopuolisuuden tunteiden lisäksi vahva toivo, usko uusiin alkuihin ja valo tunnelin päässä.
– Ei vain toivoa ja kaaosta, vaan toivoa kaaokseen, Helenius summaa.

Kuuntele uusi levy Spotifyssä:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.