The Empire Strikesin albumi Charm nyt ulkona– Helsinkiläisyhtye keikkailee syksyllä niin Suomessa kuin Euroopassakin

Kolmas kerta toden sanoo: rockyhtye The Empire Strikes on julkaissut tänään odotetun kolmannen levynsä Charm, ja huikealla menestyksellä – jo täyden kympin levyksikin arvioitu, myös vinyylimuodossa julkaistu albumi on saanut lukuisia ylistäviä arvosteluja ja paljon positiivista huomiota musiikkimedioissa. The Empire Strikesille tyypillisellä ”pohjat livenä purkkiin ja muu päälle” -metodilla nauhoitetun levyn nimi liittyy yhtyeen tunnelmiin ”käänteentekevän kolmannen levyn suhteen”.
– Levyn työnimeksi muodostui osittain erittäin monipuolisen kappalemateriaalin, osittain kappalemateriaalin vahvuuden tuoman itsevarmuuden vuoksi ’Käänteentekevä kolmoslevy’. Jokainen voi tulkita kyseistä nimikettä miten tahtoo, mutta ainakin tämän vuoden puolella julkaistujen kotimaisten kitaravetoista rokkia sisältävien julkaisujen keskuudessa levy erottuu joukosta edellä mainittujen seikkojen vuoksi. Levyn lopullinen nimi Charm muodostui musiikin lumosta, tenhosta ja viehätysvoimasta. Ja tietysti kolmas kerta toden sanoo -sananlaskun englanninkielisestä vastineesta, laulaja Tommi Tuoriniemi kertoo.
The Empire Strikes kertoo levyn poikkeavan edellisistä High Tide- ja 1983-levyistä merkittävästi esimerkiksi uusien soittimien ja sovitusten suhteen – ja vaikka välillä ”fiilistellään villasukat jalassa”, välillä sitten taas ”tuutataan täysillä, kuten asiaan kuuluu”.
– Studiosessiossa hyväksi havaitussa Magnusborgissa Porvoossa sävellykset alkoivat nopeasti elää niin sanotusti omaa elämäänsä, ja sovituksissa lähdettiin kokeilemaan uusia tuulia nappaamalla mukaan jousisoittimia sekä puhaltimia, joita The Empire Strikesin levyillä ei aiemmin ole kuultu. Levyllä kuultavat jousi – ja puhallinsovitukset ovat yhtyeen kitaristin Topi Tarkin käsialaa ja niiden toteutuksesta levylle vastasivat trumpetisti Erno Kettunen, saksofonisti Arto Moisala sekä viulun ja alttoviulun osalta Helena Dumell. Kosketinsoitinosaston levyllä hoiteli yhtyeen vanha luottomies Aki Ekroos. Lisäksi kappaleessa Amor por la Vida Hasta la Muerte kuullaan vierailevana solistina The Flaming Sideburnsin nokkamiestä Eduardo Martínezia, The Empire Strikesista kerrotaan.

”Levyllä on sitä rosoa ja vaaran tuntua, joka
nykyään tunnutaan haluavan musiikista kadottaa”

Kaiken kaikkiaan yhtye on Charm-levyyn erittäin tyytyväinen:
– Turhia silotteluja ei ole jälkeenpäin haluttu tehdä, vaan levyllä on sitä rosoa ja vaaran tuntua, joka nykyään tunnutaan haluavan musiikista kadottaa. Me haluttiin tehdä levy, joka kuulostaa siltä, miltä hyvän rokkilevyn pitää meidän mielestä kuulostaa. Eli oikean bändin oikeilla soittimilla ja nimen omaan soittamalla soitetulta. Kaiken kaikkiaan levy on tähän mennessä paras ja monipuolisin The Empire Strikes -albumi, jota on syytä kuunnella kovalla ja paljon!
Onnistunutta levyä sopii soittaa livenäkin, ja ensimmäisenä vuorossa on virallinen levynjulkkarikeikka Helsingin On The Rocksissa tänään 6.9. Lisäksi yhtye on lähdössä syksyllä jälleen keikoille niin Suomessa kuin Euroopassakin.
– Levyn julkaisun hienoisen venähtämisen myötä myös keikkoja on ollut viime kuukausina harvakseltaan, eikä keikoille pääsyn odottelu ole meille ollut ollenkaan helppoa. Jokainen meidät livenä koskaan nähnyt tietää, että tämä bändi elää livenä soittamisesta ja jokaisella keikalla toimitetaan parasta, Topi Tarkki selittää ja jatkaa:
– Uuden levyn myötä onkin mahtavaa päästä pitkästä aikaa kunnolla tien päälle. Espanjassahan me ollaan jo pari kertaa käyty, ja siellä on aina ollut hyvä meininki! Samalla reissulla sitten valloitetaan Ranska ja pyörähdetään Sveitsissäkin yhden keikan verran – eiköhän siinä tule taas bändikaverit tutuksi! Loppuvuoden Suomen keikoista tiedotetaan myöhemmin, ja on siellä vielä ainakin yksi Saksan reissukin tulossa!

KUUNTELE CHARM SPOTIFYSSÄ

Tällä hetkellä The Empire Strikesin keikkalista näyttää seuraavanlaiselta:

6.9. HELSINKI, On The Rocks
21.9. TAMPERE, Yo-talo
24.9. GRANADA, Lemon Rock, Espanja
25.9. BAEZA, Cafe Teatro Central, Espanja
26.9. BILBAO, La Nube, Espanja
28.9. ALMANSA, Código, Espanja
29.9. PEDREGUER, La Musical, Espanja
29.9. COX-ALICANTE, TNT, Espanja
02.10. CHAMBÉRY, Brin de Zinc, Ranska
03.10. BASEL, Irrsinn Bar, Sveitsi
04.10. PARIS, Black Star, Ranska
05.10. LILLE, L’Imposture, Ranska

The Empire Strikes on:

Tommi Tuoriniemi – laulu, kitara
Topi Tarkki – kitara
Otto Haapanen – rummut
Paavo Kuukasjärvi – basso

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.