Tulokasartisti Elmerin Scarlett Johansson -single julki

Juulia-kappaleestaankin tunnettu artistitulokas Elmeri on noteerattu muun muassa Rumbassa, YleX:llä, Radio Suomessa ja monilla Spotify-listoilla. Kuva: Venla Shalin

Elmerin Scarlett Johansson -single pohtii aikuistumiseen liittyviä epävarmuuksia. Biisi enteilee artistin ensi vuonna julkaistavaa Sumuisessa seurassa -debyyttialbumia. – Scarlett Johansson on maailmaa syleilevä kappale, joka syntyi aikuisuuteen, keskiluokkaistumiseen, sitoutumiseen ja rakkauteen liittyvästä pelosta ja epävarmuudesta; uskaltaakko heittäytyä vai ei, Elmeri kertoo.
Sumuisessa seurassa -albumin ennakkomyynti käynnistyi tänään 3. joulukuuta. Levy julkaistaan vinyylinä ja digitaalisesti 11.3.2022.
– Mun elämänmittanen haave toteutuu, kun oikeesti julkaisen pian mun ekan kokopitkän albumin. Tuntuu aivan käsittämättömältä! Tässä albumissa on pohjimmiltaan kyse ikävästä. Ikävästä jonnekin menneeseen, mihin pääsee vaan laulujen kautta takaisin. Tää levy on jotenki semmonen yhteys omaan lapsuuteen ja nuoruuteen. Veikkaan, että varsinkin moni ysärillä syntynyt ja hikisellä treenikämpällä kasvanut pystyy samaistumaan tähän meininkiin. Tai ihan kuka vaan, etenkin jos on elämässään ehkä sellaisessa taitekohdassa, jonkinlaisen aikuistumisen kynnyksellä, mitä se sit ikinä tarkoittaakaan kenenkin kohdalla.
– Mut ei tässä pelkästään vellota menneessä, vaan ollaan myös jonkin verran ihan tässä ajassa kiinni. Laulan muun muassa nuoresta rakkaudesta, keskiluokkaistumisesta, legendaarisesta tanssilavasta, hukatuista diskovuosista ja joogamatolle oksentamisesta. Matias Kiiveri loihti upeita sävyjä biiseihin tuotannollaan ja Elmeri-saundiin löytyi ihan uusia ulottuvuuksia, artisti kertoo.
Elmeri sainattiin Playground Musicille alkuvuodesta 2021. Samoihin aikoihin artisti solmi myös keikkamyyntisopimuksen Alt Agencyn kanssa.
Juulia-kappaleestaankin tunnettu artistitulokas Elmeri on noteerattu muun muassa Rumbassa, YleX:llä, Radio Suomessa ja monilla Spotify-listoilla.
Elmerin retro-henkisessä rokkenrollissa yhdistyvät leikkisä kitaranvingutus, haaveilu, haavoittuvaisuus, herkkyys, lapsekkuus, meno ja meininki sekä lakonisuus. Artistin naivistiset tekstit venyvät arjen pienistä havainnoista aina eksistentiaalisiin pohdintoihin. Niitä säestävät usein rouheat kitarat, jytäävät bassolinjat ja toisinaan pelkkä akustinen kitara. Elmeri itse kutsuu musiikkiaan ”nynnyrokiksi”, koska lakoninen ja herkkä ulosanti rikkoo useita tavanomaisia rock-konventioita.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.