Musiikkialan vetoomus Ylelle ja kaupallisille radiokanaville

Kotimaiset radioasemat voisivat nyt soittaa vaikka kuvan Ninni Poijärveä tai montaa muuta suomalaista musiikintekijää radiossa nykyistä enemmän ja tukea samalla suomalaista musiikkikenttää ja sen toimijoita.

Musiikkiala on pulassa koronaviruksen takia, kun keikat katosivat kuin taivaan tuuliin ja siitä syystä monelle tärkeä tulonlähde tukittiin.
Nyt musiikkialan toimijat vetoavat kotimaisiin radioihin, jotta suomalaisten musiikintekijöiden tuotantoa soitettaisiin radiossa enemmän näinä vaikeina aikoina.
Myös sinä voi tukea musiikintekijöiden asiaa ja allekirjoittaa asiaa koskeva adressi.
Tee se nyt: Allekirjoita tärkeä adressi!

Näin radioihin vedotaan:

Me esittävät taiteilijat, musiikintekijät, säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja musiikkialan yhtiöt vetoamme teihin, Ylen ja kaupallisten radiokanavien ohjelmasisällöistä päättäviin:

Painottakaa kotimaisen musiikin esittämistä toistaiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman inhimillisen kriisin myötä musiikkialalta on vedetty matto alta – elävään musiikkiin perustuva ansainta on peruutettu. Tulot katosivat, mutta elinkustannusmenot jatkavat juoksuaan.

Radiosoitoista kertyvillä tekijänoikeuskorvauksilla on suuri merkitys musiikkialalle. Näissä poikkeusoloissa on perusteltua suunnata tekijänoikeuskorvauksia mahdollisimman paljon kotimaahan. Se olisi teiltä ansiokas ja ymmärrystä osoittava kädenojennus sekä tulevaisuuteen katsova päätös.

Kotimainen musiikki on rikasta, monipuolista ja monimuotoista. Ymmärrämme, että soittolistojen päivittäminen kotimaisen musiikin määrän lisäämiseksi vaatii teiltä ylimääräistä työtä – arvostamme työpanostanne.

Selvennykseksi: kotimaisella musiikilla tarkoitamme kotimaisten esittäjien esittämää kotimaisten tekijöiden säveltämää ja sanoittamaa musiikkia. Esityskieli ei ole ratkaisevaa. Vanhemman, alkuperältään ulkomaisen musiikin suhteen pyydämme, että käyttäisitte kotimaisten esittäjien tallenteita.

Päätöksellänne on suuri merkitys kotimaiselle musiikkialalle.

Suomen Musiikintekijät, Suomen Säveltäjät, Suomen Musiikkikustantajat, Muusikkojen Liitto, Music Finland, Indieco.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.