Debyyttialbuminsa julkaissut Janne Masalin haastattelussa

Kuvaaja: Miikka Pirinen.

Janne Masalin veti vuosia Tundramatiks-orkesteria ja keikkuili haitari sylissä Bad Ass Brass Bandin solistina. Artisti on kuitenkin hionut omaa soolotuotantoaan pitkän aikaa ja nyt meillä on mahdollisuus viimein kuulla Masalinin debyyttialbumi – Yhdessä olemme alasti.
Levyn on tuottanut Totte Rautiainen, joka on aiemmin häärinyt Jesse Markinin ja Pietarin Spektaakkelin tuottajana. Tällä albumilla yhdistyvät kauniisti 60-luvun kaikuisat kitarat, 80-luvun analogisyntetisaattorit ja kansallisromanttinen harmonikka. Tulos on komeaa, modernia ja riisuttua suomalaista pop-musiikkia.
Takahuone.fi tavoitti artisti Janne Masalinin haastatteluun, joka meni näin:

 Kerro minkälaisia mietteitä sinulla on debyyttilevystäsi Yhdessä olemme alasti?

– Oon siitä epäsuomalaisesti estottoman ylpeä. En todellakaan pidä kynttilää siellä missä pitäis! Must nää biisit, tekstit ja niiden tuotanto on maltilla ja harkiten hiottu tervetulleita tunteita ja ajatuksia helliväks kokonaisuudeks, josta voi nauttia pitkään!

Kerro sen syntyprosessista?

– Olin tehnyt ison satsin tekstejä ja biisejä, joista otettiin Toten kanssa tuotantoon aina se mikä voimakkaimmin synnytti fiiliksiä ja mielikuvia. Eka sinkku ”Tuuliajolla” tuntui kokoavan tekstien teeman yhteen biisiin, jonka takia oli luonnollista aloittaa siitä. Toinen sinkku ”On yö” tuntui tarinalle jatkolta ja jytäsinkku ”Gospel sumun keskellä” oli riemukasta julkaista marraskaamoksen keskelle. Näin prosessin eteneminen ikään kuin näkyi myös ulos.

Levy julkaistaan perjantaina, onko jännitystä ilmassa minkälaisen vastaanoton se saa?

– Oon kyllä optimisti mut täysin ilman odotuksia, koska muiden mieltymyksiä on mahdoton arvata. Tietyn yleisön osalta oon jokseenkin luottavainen.

Levyn on tuottanut Totte Rautiainen, miten yhteistyönne sujui?

– Tupla-Emma-Totte on mun mielestä Suomen tyylitajuisin tuottaja. Totte ymmärtää yleensä mun risteilevät pyrkimykset, ja osaa laittaa ne kompaktiin pakettiin. Se ikään ku tekee mihin mä pyrinkin, mutta omaehtoisesti. Lopputulos on yleensä parempi, ku mihin pyrin.

Onko tulossa levynjulkaisukeikkoja?

– Nyt saan kertoa vasta seuraavista. Lisäksi parit laittomat bileet!

25.3 Stoa Black box

16.4 Tenho

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.