Poets of the Fall esiintyy Helsingin Vanhalla uuden albumin myötä

Touko-kesäkuussa "Poetseja" on mahdollista nähdä harvinaisilla Suomen keikoilla. Kuva: Tiia Öhman

Maamme kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Poets of the Fall julkaisee uuden albumin ”Ghostlight” 29. huhtikuuta. Levyn ensimmäinen single Requiem for My Harlequin ilmestyy 1. huhtikuuta. Tuoreen pitkäsoiton julkkaribileitä juhlitaan Helsingin ydinkeskustan Vanhalla Ylioppilastalolla perjantaina 27.5.2022. Tämän lisäksi luvassa on myös esiintymiset Lahden Finlandia-klubilla ja Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Levyjulkkareiden lipunmyynti on nyt käynnissä.
”Ghostlight” tulee olemaan mielenkiintoinen käännekohta yhtyeeltä, joka on aiemmin valloittanut Suomen virallisen albumilistan piikkipaikan peräti kuudella eri pitkäsoitollaan. Kyseessä on nimittäin Poets of the Fallin kolmannen albumitrilogian päätösosa, joka saattaa loppuun ”Signs of Life” -levyn aloittaman narratiivin.
Ghostlightilla kuullaan Poets of the Fallille ominaiseen tyyliin niin dramaattista melodista rockia kuin myös massiivisia, sykähdyttäviä balladeja. Levyn ensimmäinen single Requiem for My Harlequin on jotain tältä väliltä. Jykevä rock-melodraama, joka rullaa eteenpäin välkkyen ja mylvien kuin raivokas karnevaalikulkue, yhtyeen laulaja Marko Saaresto kuvailee.
Muun muassa Emma Gaalassa ja MTV Europe Music Awardseissa palkittu Poets of the Fall on poikkeuksellinen bändi. Saareston, Olli Tukiaisen ja Markus Kaarlosen perustama kokoonpano on toiminut alusta alkaen itsenäisesti, nousten siitä huolimatta pitkäkestoiseen kansainväliseen suosioon. Carnival of Rust ja Late Goodbye -hiteillään läpimurron tehnyt ryhmä kiertää aktiivisesti ympäri maailmaa. Toukokuun alkuun on jo julkistettu minirundi Englannissa ja Irlannissa, kun taas syksyllä on luvassa laajempi, yli kuukauden kestävä Euroopan kiertue.
Touko-kesäkuussa Poetseja on mahdollista nähdä harvinaisilla Suomen keikoilla. Kuten albumitkin, myös keikat on isketty trilogian muotoon. Ensimmäisenä vuorossa on Lahden Finlandia-klubin keikka perjantaina 20. toukokuuta. Varsinainen iso levynjulkaisukeikka järjestetään Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla perjantaina 27. toukokuuta. Lopuksi bändi nousee lavalle Seinäjoen Rytmikorjaamolla 3. kesäkuuta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.