Arvio: Black Devils & Ile Kallio – Live at Tavastia: ”Tässä hommassa on sitä kuuluisaa Texasia!”

Tämän lähemmäksi Hurriganesin mahtavuutta ei pääse kukaan muu. Se oli ensi fiilikseni, kun laitoin soimaan Black Devils & Ile Kallio – Live at Tavastia (Ainoa Productions) -uutuuslevyn,  jossa  Hurriganes-tribuuttibändi luukuttaa Ganesia vahvistettuna alkuperäisellä Hurriganes-kitaristilla Ile Kalliolla.
Tiesin jo kyllä mitä odottaa, sillä olen nähnyt Black Devilsin muutama vuosi sitten yksityiskeikalla Imatralla. Lisäksi näin bändin ja Ile Kallion yhteiskeikan On The Rocksissa, mikä oli  kova keikka sekin.
Black Devilsin ja Ile Kallion Tavastian vedossa ei jää epäselvyyttä, että Black Devilsillä on Hurriganes-homma hallussa ja kun teräksissä kunnossa edelleen oleva Ile Kallio liruttelee kitaraansa suloisesti, niin lopputulos on kovaa luokkaa. Soitto jyrää kuin rasvattu salama. Koko homma voisi kuitenkin kaatua laulaja-rumpali J-P Kakkolan laulusuorituksiin, mutta turha luulo. Kakkola tuo juuri sopivasti mieleen vanhan kunnon Remu Aaltosen laulun Hurriganesissa, mutta Kakkolan laulu on kuitenkin juuri sopivasta omanlaista.
Ehkä jossain My Only One -biisissä ei ihan saavuteta Cisse Häkkisen laulun herkkyyttä, mutta eihän sitä voi mahdotonta keneltäkään vaatia. Omat suosikkibiisini ovat juuri niitä biisejä, joita Ile Kallio alun perinkin levytti Hurriganesissa: Hot Wheels, 11th Street Boogie, Hey Bo Diddley etunenässä. Ja kyllä se Get On myös sieltä jostain peffan pohjasta lähtee.
Black Devilsissä soittavat Kakkolan lisäksi basisti Tero Salminen ja loistava rokkikitaristi Matti Kähkönen.
Mahtavaa, että Ile Kallio lähti näiden jäbien kelkkaan täysillä mukaan.  Tässä hommassa on sitä kuuluisaa Texasia!

Teksti: Mikko Korvenkari

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.