Silvernite yhdistää 80-luvun rockia, synthwavea ja tietokonepelejä sinkulla Danger Zone

Silvernite on suomalais-kreikkalainen melodista rockia synthwave-vaikuttein soittava bändi, joka julkaisee yhtyeen nimeä kantavan debyyttialbuminsa 26. helmikuuta. 80-luvun suurten soundien inspiroiman bändin jäsenet pitävät scifistä, sarjakuvista, piirretyistä ja elokuvista, ja tärkeä osa yhtyeen konseptia onkin Silverniten tarina. Se vie kuvitteelliseen tulevaisuuteen, jossa ihmiset ovat joutuneet pakenemaan toiselle planeetalle vihamielisen avaruusoliokansan vallattua Maan. Tarinan tapahtumat ovat läsnä musiikissa ja sanoituksissa, ja tarina julkaistaan myös sarjakuvana tulevan levyn yhteydessä.
Tuota samaista tarinaa kerrotaan myös tänään julkaistussa singlessä Danger Zone – sankarit ovat matkalla vetämään avaruusolioita turpaan!
– Titania (yksi kolmesta päähahmosta) uhoaa ja kiroaa ihmiskunnan viholliset, Urishit, ja kuvailee taisteluun lähtemisen tunnetta. Biisissä on myös bridge-osuus, jossa astutaan sisään aluksen ohjaamoon ja kuullaan ’oikea’ miehistön välinen dialogi juuri ennen taistelun alkua! Biisin soundi on klassista kasarimaista ja kitaravetoista melodista rockia, ja se edustaa musiikkimme ’rockympaa’ puolta (pun intended), yhtyeen laulaja Tanja Härkönen kertoo.
Kaikkien kasaripelifanien kannattaakin ehdottomasti suunnata katseensa Kaaoszinessa jo eilen ensi-iltansa saaneeseen Silverniten musiikkivideoon, sillä musiikkiin täydellisesti istuva pätkä nostattaa taatusti myös mukavan nostalgisia tunteita.
– Biisin videota suunnitellessamme tajusimme, että tämähän on täydellinen asetelma klassiselle 80-luvun avaruusammuskelupelille! Siitä siis tuli videon pääaihe. Myös koronatilanne vaikutti lopputulokseen. Koska Kreikkaan, jossa bändin päämaja on, tuli lockdown ja deadlinet lähestyivät, emme voineet toteuttaa alkuperäistä suunnitelmaa ja kuvata pelaamista yhdessä siistissä paikallisessa retropelihallissa. Mutta, ’adapt and overcome!’ Haastavista ajoista huolimatta saimme silti kasaan siistin videon, joka sopii täydellisesti biisin fiilikseen”, laulaja  Härkönen toteaa tyytyväisenä.

1 Comment

  1. Vau! Sen epätavallinen idea sekoittaa peliteema rock-yhtyeen albumiin. Se antaa minulle Pacmanin tunteen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.