Waltari laittoi Below Zero -biisinsä uusiksi Marko Hietalan kanssa – Katso biisin äänitykset dokumentoinut musiikkivideo

Waltarin 3rd Decade – Anniversary Edition -tribuuttilevy ilmestyy 26. marraskuuta. Jani Mahkonen

Metallipioneeri Waltari juhlii jo yli kolme vuosikymmentä kestänyttä uraansa uudella kokoelmalla, joka jatkaa Waltarille ominaista yllättävää linjaa. Perinteisestä best of -levystä ei ole todellakaan kyse, sillä Waltari päätti äänittää suurimmat hittinsä uusiksi, vierailevilla tähdillä höystettynä. 26. marraskuuta julkaistavalla 3rd Decade – Anniversary Edition -kokoelmalla kuullaan muun muassa Lordia, Bomfunk MC’s:iä sekä Eläkeläisiä tulkitsemassa Waltari-kappaleita. Uudella ennakkomaistiaisella Below Zero 2021 on mukana Tarot- ja Nightwish-legenda Marko Hietala. Biisistä tehtiin myös biisin äänitykset dokumentoinut musiikkivideo, joka on Waltarin kitaristin Kimmo Korhosen sekä aiemman Misty Man -videonkin tehneen Olex Smithin käsialaa.
Kaksikko tapasi Hietalan mukaan jo ”esihistoriallisessa hikisessä sumussa”, ja Kärtsy muistaa tarkan vuodenkin 1991, jolloin Waltari oli keikalla Kuopiossa.
– Waltarin funky metalli-crossover oli aivan ensimmäisiä juttuja, joka murtautui Suomesta kansainvälisille markkinoille, ja he tasoittivat tietä monille meistä. Below Zero valittiin nyt työstettäväksi yhteiseksi kappaleeksi, ja uusi kertosäe kuulostaa todella massiiviselta! Suostuin mukaan totta kai, Marko kertoo.
Kärtsy tutustui vielä paremmin Markoon heidän hengatessaan kummankin ystäväpiiriin lukeutuvan Roope Latvalan Sinergyn aikaisilla keikoilla.
– Olemme erittäin iloisia, että saimme hänet mukaan tulkitsemaan Below Zero -kappaleen vuodelta 2009. Marko itse valitsi kappaleen, ja hänellä oli ensisijainen näkemys siitä, miltä hän halusi sen kuulostavan. Ja me erittäin hyvässä yhteishengessä halusimme ehdottomasti toteuttaa hänen tuotannollisen näkemyksenä niin hyvin kuin mahdollista, Kärtsy lisää tyytyväisenä jylhään lopputulokseen.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.