Forth julkaisi kesäisen singlen tulevalta kolmannelta albumilta – Katso uusi musiikkivideo

Play with Me' julkaistaan 1. heinäkuuta 2021. Se on toinen kolmesta singlestä, jotka on suunniteltu julkaistavaksi ennen Forthin tulevaa kolmatta studioalbumia loppukesästä 2021. Kuva: Lassi Hurskainen

Play with Me’ on toinen single julkaisu Forthin tulevalta kolmannelta albumilta. Kappale on hyväntuulinen ja positiivisen asenteen omaava kesäbiisi maustettuna reggae-vaikutteilla, teräsrummuilla ja jopa saksofonilla. Bändi toivottaa kuuntelijan tervetulleeksi mukaansa onnelliselle, huolettoman autuuden saarelle ja heittämään pois kaikki maailman stressit. Bändi on myös äänittänyt vaihtoehtoisen version kappaleesta, jonka vielä nimeämätön kansainvälinen yritys julkaisee samanaikaisesti osana Ruotsissa alkavaa radio- ja TV-markkinointikampanjaansa (yksityiskohdat ilmoitetaan erikseen).
Kaikkien musiikkiteollisuuden muutosten myötä tulevien artistien on yhä vaikeampaa ansaita tuloja musiikistaan. Varsinkin nyt, kun keikkailu joka on perinteisesti ollut paras tapa artisteille ja yhtyeille itsensä markkinointiin ja tulojen ansaitsemiseen, on niin vahvasti rajoitettua. Forth tutkii artistien näkökulmasta mielenkiintoista uutta mallia, jolla yhden julkaisun yhdistäminen kaupalliseen kumppanuuteen mahdollistaa musiikin esiintuomisen ja yleisön laajentamisen sekä myös mahdollisuuden ansaita tuloja työstään.
Melodista hard rockia ja grungea soittava Forth perustettiin vuonna 2010 ja siinä vaikuttavat kanadalainen laulaja Brian Forth sekä suomalaiset Tim Norrgrann (kitara), Kari Storckovius (rummut) ja Mikael Söderbäck (basso). Forthin ensimmäinen albumi ”Road Stories” julkaistiin vuonna 2014 ja albumin ensimmäisen single ’Up Up Away’ nousi iTunesin suomalaisen rock-listan 2. sijalle. Toinen single ’Fairytale Princess’ soi YLE Radio Vegan Vegatoppen-listan top 5:ssä kuukauden ajan. Forth julkaisi toisen albuminsa ”Captivity” maaliskuussa 2019 yhteistyössä Secret Entertainmentin kanssa. ”Captivity” saavutti vielä enemmän menestystä ja voitti palkintoja hard rock -lajin kriitikoilta ympäri maailmaa. Kolme erilaista kappaletta nousi suoraan indie-listojen kärkeen Suomessa, Yhdysvalloissa, Espanjassa ja Kanadassa, mukaan lukien ’Higher Ground’, joka nousi numero 1. Radio Indie Alliancen ”Monie’s New Music (UK)”-listalla. Albumin kappale ’Let Me In’ päätyi myös YLE Radio Vegan soittolistalle 17 viikoksi. Forth saavutti toisen sijan FinnRadio FM: n Kansainvälinen Rock Artisti 2019 -äänestyksessä.
Play with Me’ julkaistaan 1. heinäkuuta 2021. Se on toinen kolmesta singlestä, jotka on suunniteltu julkaistavaksi ennen Forthin tulevaa kolmatta studioalbumia loppukesästä 2021.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.