Arvio: Andy McCoy – 21st Century Rocks

Andy McCoy julkaisi edellisen täyspitkän levynsä vuonna 1995, eli siis samana vuonna, kun Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruutensa. Suomen lätkäjoukkueen pelaajat ovat jo lopettaneet uransa, mutta Andy McCoy on yhä täällä ja jatkaa muina miehinä musiikin tekemistä. Andy on joskus sanonut, että muusikon ja urheilijan ero on siinä, että muusikko vain paranee ammatissaan kun ikää tulee lisää, kun taas urheilijan ura tulee vääjäämättä päätökseen, kun tarpeeksi ikää on plakkarissa. Kyllähän Andyllä oli tuossa mukana totuudensiementä.
Sen hän todistaa uutuuslevyllään 21st Century Rocks. Andyllä on yhä sävelkynä hallussaan, sillä melodiset katurockbiisit soivat upeasti uudella albumilla. Mukana levyllä on kovan luokan helmiä. Omat suosikkini ovat Seven Seas, Maria Maria ja The Hunger. Kukaan muu kuin Andy ei osaa tämänkaltaisia koukuttavia biisejä säveltää. Hyvää kamaa on myös Batteram ja Undertow-biisit ja Give a Minute, Steal a Year, joka voisi heittämällä mennä Rolling Stonesin levylle Keith Richardsin laulamaksi. Aika kova väite, mutta niin se vaan on, että meillä Suomen perukoilla majailee maailmanluokan biisinikkari. Uudella levyllä Andyn lauluääni toimii jopa yllättävän hyvin ja miehen kitara laulaa tuttuun tapaan mainiosti. Andy on artisti, joka ei pelkää heittäytyä, vaan tekee rennosti sellaista musiikkia kuin haluaa. Juuri sen takia biiseistä löytyy syvyyttä. Maria Maria on esimerkiksi kaukana katurokista, se on koukuttava latinomusiikkibiisi.

”Taidetaan tätä levyä klassikoksi vielä joskus kutsua”

Paljon Andyn luotosta omaan sävelkynään kertoo se, että mitä biisejä levyllä ei ole mukana. Moni muu muusikko olisi ehdottomasti kelpuuttanut levylle mukaan aiemmin Andyn julkaisemat The Way I Feel ja Ville Valon tähdittämän joulubiisin Xmas Songin. Mutta ei, niitä ei levyllä ole, mutta ei hätää, kun Andyllä oli heittää kehiin esimerkiksi Love it Loud -niminen todella hieno veisu ja maukkaasti rokkaava levyn nimikkobiisi. Taidetaan tätä levyä klassikoksi vielä joskus kutsua, niin kuin kutsutaan myös vuosia sitten julkaistua Building On Tradition-levyä, joka sai nyt arvoisensa seuraajan. Toivotaan, että seuraavaa Andy-LP:tä ei tarvitse odottaa yli vuosikymmenten. Ja aina niin: Tänään on Andyn synttärit. Happy Birthday One and Only Real McCoy!

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.