Mortyfear kutsuu sinut kauhistuttavaan metallijuhlaan – Uuden kokoonpanon esittelevä My Dystopia -albumi julkaistiin tänään

Suomen karussa sydämessä Etelä-Pohjanmaalla syntynyt Mortyfear vie sinut nyt melkoiselle matkalle uudella My Dystopia -albumillaan. Jos ulkona hillutaankin kevyessä hellesäässä, jo ennakkoon maailman metallimedioissa kehutulla My Dystopialla kahlataan raskaissa riffeissä ja kauhuelokuvamaisissa tunnelmissa. Tämä luovuuden vapaus tekikin albumiprosessista vaativan, mutta lopputulos oli palkitseva. Samalla My Dystopia esittelee uudistuneen kokoonpanon, jonka kanssa lähdettiin aiemmin tallaamattomille poluille.
– Kun My Dystopia -albumia lähdettiin tekemään, heitettiin kaikki genrerajoitukset välittömästi romukoppaan. Halusimme tehdä paljon kokeiluja soundien ja sovitusten suhteen, ja jokainen bändin jäsen sai jättää oman persoonallisen kädenjälkensä kappaleisiin, yhtye kertoo.
– Vaikka hylkäsimmekin kaikki rajoitukset albumia tehdessämme, kappaleiden painostava raskaus ja kauhuelokuvamainen tunnelma tekevät siitä eheän kokonaisuuden.
Juuri ja juuri hallitsemattoman kaaoksen rajamailla keikkuva Mortyfear-albumi sukeltaa kuulijan ihmismielen pimeimpiin onkaloihin ja kohti ihmiskunnan vääjäämätöntä loppua, jossa mukana ovat myös irvokkaat elementit – tästä esimerkkinä nyt nostettava Circus Called Life -single,  jonka sopivasti painajaisia aiheuttava musiikkivideo on myös katsottavissa täällä.
– Nykyään valtaosa ihmisistä tuntuu elävän elämäänsä ainoastaan sosiaalisen median kautta. Julkisuutta ja tykkäyksiä on saatava hinnalla millä hyvänsä, ja kaikki muu on merkityksetöntä – ja ne, jotka ajattelevat toisin, ovat outoja, vokalisti Janne Keskitalo toteaa.
Circus Called Life on myös samalla hyvä esimerkki Mortyfearin livemeiningistä biisin vokaaliosuudet kun on tehty niin sanotusti kerrasta purkkiin.
– Circus called life oli ensimmäisiä biisejä, joita uudelle aIbumille alettiin tehdä, ja se toimikin jonkinlaisena sysäyksenä uuden Mortyfear-soundin syntymiselle. Halusin saada lauluraitaan biisin vaatimaa sekopäisyyttä ja ristiriitaisuutta, ja laulutulkinnasta välittyykin mielestäni hyvin biisin kaoottinen ja ahdistava tunnelma, jota vierailevat naisvokalistit, ’psycho cheerleaderit’, hienosti tukevat.”

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.