Aini kirjoitti vaikean aiheen popkappaleeksi – Katso uusi musiikkivideo ennakkonäyttönä

Aini on päätynyt vahvan aiheen äärelle uudella kappaleellaan. Kuva: Oskari Räisänen

Suomi-indien herkän rohkea poptulkitsija Aini tarttuu kansalliseen häpeäpisteeseemme eli vanhusten hoidon tilaan. Artistin uusi ”Äitini”- kappale perustuu karmivaan tositarinaan tämän päivän Suomesta: biisi syntyi, kun ystävä kertoi kamppailusta ikääntyneen äitinsä hoidon kanssa. ”Kyyneleet alkoivat valua, eivätkä ne ole vieläkään loppuneet”, artisti kertoo.
Erityisen karkeaa oli, että ystävän äiti pelastui vain täpärästi amputaatiosta, niin huonoksi oli tilanne mennyt makuuhaavoista. Biisiä tehdessään Aini huomasi, että aihe on jo hieman tabuuntunut. Ihmiset tietävät, että tilanne on huono, vanhuutta pelätään tai siihen yritetään varautua, mutta erityisesti ei haluta ajatella asiaa, koska siitä tulee niin paha olo.
”Uskon, että hoitokriisin kroonistuminen tuottaa meille kollektiivista häpeää, joka jollain tapaa vaikeuttaa asiaan tarttumista. Siksi nimenomaan pitää murhata tämä järjestelmä.”, Aini sanoo.
Ainin uusi single Äitini julkaistaan äitienpäiväviikolla 5.5.2022. Kappale on taistelulaulu kaikille niille, jotka joutuvat kamppailemaan rakkaidensa hoidosta.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.