Katso Jere Häkkisen ottamat valokuvat Tammerfestin kuumilta keikoilta

Muun muassa Lauri Tähkä villitsi yleisön Tampereen helteessä. Kuva: Jere Häkkinen

Tammerfestiä vietettiin paahtavassa helteessä joka taittui lauantaina sateeseen, mutta se ei juhlakansaa haitannut. Kaupunkifestivaali Tammerfest on muuttanut muotoaan vuosien varrella, mutta edelleen, nykyisin Ratinanniemessä järjestettävän pääkonsertin lisäksi on tapahtumia niin klubeilla kuin yökerhoissa. Ohjelmasta löytyy mieluista sisältöä moneen makuun stand upista livekeikkoihin. Keskiviikkona Yo-Talolla esiintyi moldovalainen progressiivisen metallin lähettiläs Infected Rain, joka tarjosi varsin näyttävän ja vauhdikkaan keikan laulajansa Elena ”Lena Scissorhands” Cataraga johdolla.
Torstaina starttasi Tammerfestin päätapahtuma Ratinanniemessä. Tapahtuma oli perjantain ja lauantain osalta loppuunmyyty, mutta torstaina olisi paikalle vielä löytynyt muutamia lippuja extempore juhlijoille. Helteisessä säässä festivaalikansalle tarjoiltiin kotimaisia kärkiesiintyjiä toinen toisensa perään. Torstai illan odotetuin esiintyjä oli illan päättänyt Tehosekoitin. Tehosekoitinta oli selvästi saapunut katsomaan suuri joukko yhtyeen pitkäaikaisia faneja, sillä laulaja Otto Grundströmin kysellessä yleisöltä oliko joku katsomassa heitä jo aikoinaan I-klubilla Tampereella -90-luvun puolivälissä, käsiä nousi pystyyn melkoinen määrä. Tehosekoitin latasi tiskiin melkoisen hittikimaran ja mukaan mahtui myös muutamia vanhempia alkupään tuotannon helmiä kuten keikan avannut Tänä yönä sä kuulut mulle.
Perjantaina juhlinta jatkui helteisessä säässä mm. The Rasmuksen, Behmin ja Lauri Tähkän johdolla aina kohti illan päättänyttä 30-vuotista taivaltaan juhlivaa Apulanta-yhtyettä. Vuosia tulee lisää, mutta yhtye toimittaa edelleen livetilanteessa sellaisella intensiteetillä, että yleisössä myös varttuneempi väki intoutui mukaan pomppimaan. Apulannasta on muodostunut vuosien mittaan ns. stadionkelpoinen bändi, mutta kuinka hauskaa olisikaan päästä kokemaan vielä joskus bändin keikka pienelle klubille.
Lauantaina helteet vaihtuivat sateiseen säähän, mutta se ei juhlakansaa tuntunut liiemmin haittaavan. Lauantain ohjelmasta löytyi useita upeita naisartisteja, Mariska, Erika Vikman ja Anna Puu. Illan päätti Tampereen ja manserockin ikoni Popeda laulajansa Pate ”Ikurin turbiini” Mustajärven tiukoissa ohjaksissa.

Teksti ja kuvat Jere Häkkinen

The Rasmuksen Emppu Suhonen.
The Rasmuksen Lauri Ylönen.
Infected Rainin Elena ”Lena Scissorhands” Cataraga.
Infected Rain.
Maija Vilkkumaa.
Tehosekoitin.
Tehosekoitin.
Tehosekoitin.
Behm.
Olavi Uusivirta.
Olavi Uusivirta.
Sanni.
Apulanta.
Apulanta.
Vesterinen Yhtyeineen.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.