Roivanen Svartronixille – debyytti-EP:n on tuottanut Karina-yhtyeestä tuttu Karin Mäkiranta

Svart Recordsin elektroniseen- ja rytmimusiikkiin keskittynyt alamerkki Svartronix on tehnyt levytyssopimuksen kuvataiteilija ja musiikintekijä Tiia Roivasen kanssa. Roivanen-nimellä ilmestyvä debyytti-EP SOOMA ilmestyy 13.11.2020. Avantgardistista poppia ja spoken wordia yhdistelevän julkaisun on tuottanut Karina ja Babel-yhtyeistä tuttu Karin Mäkiranta.
Roivanen tapasi sattumalta tulevan tuottajansa lyhytelokuvan ensi-illassa Helsingissä, jolloin hän lähestyi Mäkirantaa, pyysi tätä kuuntelemaan hänen demojaan – ja päätyivät lopulta tekemään yhteistyötä. Debyytti-EP:n bändiksi kaksikko pyysi ystäväpiirin muusikoita, joten levyllä kuullaan vierailijoina Karinayhtyeestä tuttu Helmi Tikkanen (basso ja sello), rumpali Mikko Maijala (The Holy) sekä kappaleita koristaa viuluineen Elias Riipinen (EliaThe Holy, Lac Belot).
Roivasen mukaan tulevan EP:n kappaleet alkoivat muotoutua vahvojen henkilökohtaisten kokemusten synnyttämien mielikuvien myötä. Hän kirjoitti auki muun muassa kuvia, joita ihastuminen ja läheiset ihmissuhteet nostivat pintaan. Artistin mukaan ”musiikki on paikka, jonka läpi tunteet, ajatukset ja kuvat kulkevat. Lasihuone, jota ympäröivät lukemattomat mahdollisuudet. Kaunis, säröilevä lasipallo, sisäelin – intiimi maisemakupla, jossa sataa”. Pienoisalbumin ensimmäinen single Ruska kertoo voimattomuuden tunteesta, jota hän koki suhteessa huonovointiseen läheiseen.
– Ruska kertoo siitä, kuinka on opittava päästämään irti, vaikka tietoisuus ikävästä tilanteesta jahtaisikin ajatuksissa, Tiia Roivanen kertoo.
Roivanen kutsuu sinut avaamaan ikkunasi ja miettimään kehollasi. Hän käyttää teksteissään aistikasta intuitiivista kerrontaa, joka johdattaa eri askelten äärelle. Ruska-single julkaistaan digitaalisesti 4.9.2020.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.