Rap-artisti Troijan uusin single ”Vedä maski päähän” kertoo koronakriisistä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla

Rap-artisti Troijan uusin single ”Vedä maski päähän” kertoo koronakriisistä henkilökohtaisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Inspiraatio kappaleeseen syntyi, kun Troijan perheenjäsen sairastui koronavirukseen ja Troija on joutunut riskiryhmään kuuluvan vaikeavammaisen autistiveljensä vuoksi elämään käytännössä 11 kuukautta omaehtoisessa karanteenissa.
Hoitajana hän on myös kokenut tilanteen, jossa maskeja ei ole ollut saatavilla.
– ”Vedä maski päähän” -biisi kehottaa olemaan vastuullinen, mutta koronaa vähättelemättä rivien välistä on luettava myös ihmisten ahdistusta, yhteiskuntaan osuvaa kritiikkiä ja laajempaa pohdintaa mitä seurauksia koronan torjuntaan tehdyistä toimenpiteistä on seurannut, Troija kertoo.
Omakohtaiseen kokemukseen kuuluu myös koronalomautuksen aikaansaama talousahdinko. Troija peilaa omaa kokemustaan koko yhteiskunnan narratiiviin. Koronavilkku-sovelluksen käyttö tuli myös koettua ja se ei täysin vastannut odotuksia hitaalla reagointitavalla. Harrastusten loppuminen ja kosketusten sekä halausten välttäminen on myös koetellut Troijaa monien muiden suomalaisten tapaan. Troijalla on kuitenkin vahva sanoma biisissä: ”Vedä maski päähän” kehottaa käyttämään maskia ja suojautumaan koronavirukselta ja myös muilta viruksilta. On tärkeää, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia, jotta riskiryhmiä saataisiin suojattua ja yhteiskunnan taloutta kohennettua.
Troija on nelikymppinen helsinkiläinen nainen, joka on tehnyt 20-vuotta Troija-nimellä musiikkia. Julkaisut: EP ”Troijan Sota 2001”, EP ”Sun Koneessa” (2004), Single ”Uusi kesä feat. Kenra” (2014), Single ”Jumalan Luoma-rap feat. Kenra” (2017).”Vedä maski päähän” -kappaleen on sanoittanut ja tuottanut Troija. Sävellys Prod. Yung Kartz, ja miksaus ja masterointi Juuso Tauriainen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.