Sanan uusi single tarttuu arkaan aiheeseen – mielenterveys- ja päihdeongelmat ovat monille arkipäivää

"Toivon tämän projektin antavan ihmisille voimaa, ja poistavan niitä häpeän ja pelon tunteita, jotka tavalla tai toisella liittyvät mielenterveys - ja päihdeongelmiin", Sana kertoo. Kuva: Tuuli Nikki

Urbaania poppia ja räppiä yhdistelevä Sana on julkaissut tänään ”Uudestaan” nimisen singlen, jonka kertosäkeessä laulaa Oulun NMKY:n lapsikuoro Lauluflikat. Jo 2000-luvun alkupuolelta saakka musiikkia tehnyt Sana palaa kappaleessa juurilleen monellakin tapaa, sillä artisti räppää avoimesti nuoruutensa kipukohdista.
– En ole kulkenut sitä helpointa tietä, mutta musiikki on aina pitänyt pinnalla ja auttanut jaksamaan. On tärkeää löytää se voimavara, joka vie eteenpäin vaikeinakin hetkinä, Sana summaa.
”Uudestaan” syventyy mielenterveys – ja päihdeteemaan käyden läpi artistin omia kokemuksia. Sana on avannut aihetta aiemminkin Instagramissa, mutta musiikillisesti ulostulo on ensimmäinen. Kappale kuullaan myös Irti huumeista ry:n Huumekulma – keskusteluformaatin tunnusmusiikkina.
– Taustaltani löytyy alkoholiongelma ja diagnosoitu adhd. Myös kaksisuuntainen mielialahäiriö näyttää todennäköiseltä. Oli selvää, että haluan tehdä kappaleen näistä teemoista. Toivon tämän projektin antavan ihmisille voimaa, ja poistavan niitä häpeän ja pelon tunteita, jotka tavalla tai toisella liittyvät mielenterveys – ja päihdeongelmiin.
Kappaleesta julkaistaan myöhemmin musiikkivideo, jossa useat, myös julkisuudesta tutut henkilöt astuvat esiin omien kriisiensä ja mielenterveysongelmiensa kanssa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.