Turkulainen Tears Apart tarjoilee pehmeää soulia ja raikkaita elektronisia skandisoundeja

Tears Apart. Valokuvaaja: Arto Arvilahti

Turkulainen Tears Apart yhdistelee musiikissaan saumattomasti pehmeää soulia ja raikkaita elektronisia skandisoundeja. Bändin uusi sinkku Pain on dramaattisen intensiivinen electropopbiisi. Pain käsittelee nimensä mukaisesti painostavaa tuskaa ja särkytilaa, mutta kuvastaa samalla myös vallitsevan maailmantilanteen varjostamaa taiteilijan kipuilua.
Pain on kolmas singlelohkaisu yhtyeen syyskuussa julkaistavalta albumilta. Singlet Stronger ja Say You Love näkivät päivänvalon viime vuonna.
Modernia soulia tekevän kokoonpanon musiikissa kuuluu eletty elämä ja sen kaikki kiemurat. Kappaleiden tarinat ovat saaneet kimmokkeensa parisuhteen kokemuksista, parinkymmenen yhteisen vuoden ylä- ja alamäistä. Jani Lankinen (tuotanto, koskettimet) ammentaa biisinkirjoittajana ajoittain kipeänkin rehellisesti parisuhteen haastavista kompastuskivistä, mutta myös aikuiselämän onnenhetkistä. Vokalisti Lotta Svartsjö taas sovittaa tarinat omaan kokemusmaailmaansa ja tulkitsee tunteella.
Yhtyeen menneisyydestä löytyy niin pop-, suomisoul-, indie- kuin hiphop-taustaa. Keulakuva Lotta Svartsjö on tuttu 2000-luvun alkupuolella vaikuttaneen tyttöbändi I’DeeS:in solistina. Jani Lankinen tunnetaan muun muassa kulttibändi Xysman tuottajana ja Mikko Mäki Suurlähettiläiden rytmikoneena. Raine Hynninen on profiloitunut indierokkarina (mm. Salaliitto, Limonadi Elohopea).
Tears Apart -esikoisalbumin (Ilmaa Music/Running Moose, 2014) julkaisun jälkeen yhtye on raivannut tietään musadiggareiden tietoisuuteen ja kurottanut siipiään jopa Atlantin yli. Yhtyeen musiikillisia esikuvia ovat muun muassa ikoniset David Bowie, Whitney Houston ja Nile Rodgers

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.