Her Alonen The Last Rays of the Sun -single kumartaa tyylillä yhtyeen esikuvalle Nightwishille – Taustalla myös soundivelhot Karmila ja Jussila

Symphonic metal -yhtye Her Alone.

Aiemmin Into the Night-singlellään debytoinut symphonic metal -yhtye Her Alone on julkaissut toisen singlensä The Last Rays of the Sun. Raskaiden kitaroiden, maalailevien orkestraatioiden sekä herkän mutta vahvan laulutulkinnan varaan soundiaan rakentava joensuulaiskvartetti aloitti toimintansa vuonna 2017 kitaristi Iiro Inkilän ja laulaja Annika Erosen toimesta. Kokoonpano täydentyi myöhemmin rumpali Jyri Mäkisellä sekä basisti Jesse Parviaisella, ja keikkailu päästiin aloittamaan syksyllä 2019.
– The Last Rays of the Sun on luonnollista jatkumoa huhtikuussa julkaistulle Into the Night-balladille, ja se esittelee yhtyeen raskaampaa osaamista melodisuutta unohtamatta. Kappaleen teemoissa ja lyriikoissa pysytellään edelleen luonnossa ja empatiassa, eli näistä voidaan puhua ihan sisaruksina, kappaleen säveltänyt ja sanoittanut Iiro Inkilä kertoo.
Vaikka sävellystyö tapahtuikin enemmän kitaran kautta, Inkilä toteaa biisin riffittelystä löytyvän hatunnostoa Kiteen suuntaan Tuomas Holopaiselle. Kuten ensisinglelläkin, jälleen Her Alone on saanut mukaan todelliset alan asiantuntijat: Kappaleen miksauksesta ja masteroinnista vastasivat lukemattomia klassikkoäänitteitä loihtineet Mikko Karmila ja Mika Jussila.
The Last Rays of the Sun äänitettiin viime heinäkuussa Finnvox-studiolla Helsingissä kitaristi Inkilän sekä yhtyeen äänimiehen Matti Rundelinin toimiessa äänittäjinä. Ensisinglen tapaan The Last Rays of the Sun julkaistiin myös orkestraaliversiona, joka löytyy niin ikään kaikista suoratoistopalveluista. Orkesteriversion miksasi Iiro Inkilä ja sen masteroi Mika Jussila.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.