Isoäidin runot saivat uuden elämän Emilia Aarnion esikoisjulkaisulla

Oululainen laulaja-lauluntekijä Emilia Aarnio julkaisee esikoisalbuminsa Kehrääjälintu 30.4.2021. Albumin julkaisua edeltää kaksi singleä, joista ensimmäinen, albumin nimikkokappale on juuri julkaistu.  Idols -ohjelman vuoden 2007 semifinalisti Aarnio on tehnyt omaa musiikkiuraansa jo 15 vuoden ajan. Oulussa suositun Rytmipatio- klubin vetäjänä kahdeksan vuotta toimineen Aarnion esikoisalbumin laulut ovat saaneet innoituksensa isoäidin runoista.
Vuoden 2020 alussa Emilia sävelsi 90 vuotta täyttävälle muusikkomummolleen Kirsti Aarniolle syntymäpäivälaulun, jonka teksti on Kirstin käsialaa. Isoäiti Kirsti kiersi aikanaan yli 40 vuotta ympäri Suomea omalla yhtyeellään, jossa Emilian isä puolestaan toimi laulaja-basistina. Kirsti on kirjoittanut satoja laulutekstejä ja runoja, joista suurinta osaa ei kuitenkaan ole koskaan julkaistu.
– Sävellettyäni kyseisen syntymäpäivälaulun, koin pakottavaa tarvetta palata mummin vanhaa kieltä puhuviin runoihin ja teksteihin. Lauluntekoprosessi oli mielenkiintoinen: kirjoitin mummin tekstien sekaan omaa ajatusvirtaani, ja näin syntyi levyllinen kaunista, pääosin akustista musiikkia, kertoo Emilia laulujen syntyvaiheista.
Kaikki albumin sävellykset ovat Emilian tekemiä.
Emilian muusikkoisä Jyrki Aarnio menehtyi äkillisesti vuonna 2011, ja levyn laulut läpileikkaavat tuota surua, jota Emilia on kantanut mukanaan nyt kymmenen vuotta. Emilia haluaakin omistaa esikoisalbuminsa isälleen ja kunnioittaa samalla mumminsa elämäntyötä. Kehrääjälintu-albumille mahtuu silti myös rakkauslauluja ja surusta irtipäästämisestä kertovia toiveikkaita lauluja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.