Uuden albumin julkaiseva Laura Moisio: – ”Ilmastokriisi on saanut minut monien muiden lailla pohtimaan omaa suhdettani luontoon”

Kuinka rakentaa tulevaisuutta maailmassa, joka kulkee kohti tuhoa? Kuinka löytää toivo, kun toivoa ei ole? Epämukavat ja murskaavan suuret kysymykset häilyvät Laura Moision 6.3. julkaistavan neljännen levyn taustalla. Laulaa kun ei voi muutakaan -albumin eräänä alkusysäyksenä oli vuoden 2018 marraskuussa julkaistu IPCC:n raportti ja entisestään synkentynyt kuva ilmastokriisistä.
– Uusien laulujeni aihepiiri valikoitui luontevasti. Ilmastokriisi on saanut minut monien muiden lailla pohtimaan omaa suhdettani luontoon, mitä ikinä luonto tarkoittaakaan. Aihe on suuri, varsinkin lauluntekijälle, mutta se tuntuu liittyvän kaikkeen. Se antaa kaikelle raamit, Moisio kertoo.
Moision edellisen albumin Laura Moisio (2018) suoraviivainen ja juureva bändisointi on uudella levyllä jalostunut kokeilevaksi ja iloisesti eri tyylejä sekoittavaksi. Akustinen kitara ja Moision ääni ovat lähtöpiste, josta päädytään yllättäviinkin yhdistelmiin. Levyn tuotannosta vastaavat Moision kanssa kitaristi Lauri Myllymäki sekä äänittäjä ja miksaaja Jarno Alho, ja kappaleita ovat sovittaneet myös basisti Ville Rauhala ja rumpali Sebastian Krühn.
– Vaikka levyyn on purettu paljon surua ja ahdistusta, sen teko on ollut riemukasta ja opettavaista, ja olen perehtynyt ihan uudella tavalla levyn sovittamiseen ja äänittämiseen.
Moisio ei saarnaa, mutta eräänlainen vastaus levyn kysymyksiin löytyy silti albumin nimestä: on jatkettava laulua, muutakaan ei voi. Levynjulkaisukiertue alkaa Helsingin Kuudennelta linjalta 13.3. ja jatkuu läpi kevään.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.