Jaden debyyttisinglessä soi Lapin taika – Katso upea musiikkivideo

Jaden debyyttisingle Piirrä kartta minuun on suurisoundista ja hypnoottista indiepoppia, biisi, jonka tarttuva melodia vangitsee kuulijansa ensi rytmeistä alkaen. Rovaniemeläinen Jade kuorruttaa kokonaisuuden maailmanmusiikin mausteilla ja Piirrä kartta minuun sisältää erityisen paljon Lapin taikaa – niinpä myös singlen videoversio on kuvattu pohjoisten erämaiden maisemissa.
Idea laulun tekstiin syntyi Jaden kuulemasta lauseesta ”On olemassa paikka, jonka vain kartanpiirtäjät ovat nähneet”. Paljon maailmaa kiertäneen artistin mielessä kaukaisimmat kolkat muuttuivat metaforaksi ihmissuhteiden kolhimalle ihmissydämelle. Syntyi hyvin henkilökohtainen kappale, joka käsitteli Jaden itse kokemia tunteita.
Valmis biisi jäi pöytälaatikkoon muutamaksi vuodeksi, koska Jade-taiteilijanimen takana oleva Annika Tello kirjoitti tuolloin biisejä muille artisteille, eikä ollut suunnitellut vielä omaa uraa artistina. Kun päätös ryhtyä julkaisemaan itse omaa tuotantoa lopulta syntyi, alkoivat asiat loksahdella kohdalleen kuin kohtalon johdattamana.
Piirrä kartta minuun kappaleesta Jadella oli ollut vahva visuaalinen kuva mielessään Lapin karusta erämaasta. Lapin käsivarresta löytyi juuri tuollainen paikka ja videon kuvaukset päätettiin tehdä siellä.
Silloin  Jade törmäsi kuvasarjaan Lapin erämaasta. Yhdessä kuvassa pieni kiemurteleva joki muodosti maahan sydämen muodon.
”En ollut uskoa silmiäni. Siinä se nyt yhtäkkiä oli, koko biisin ydin, sydämenmuotoinen alue Lapin erämaassa”, Jade kertoo innostuneena.
Videon kuvausreissulle tuli mutka matkaan. Oli selvää, että sydämen muotoinen joen mutka oli saatava myös kappaleen videolle. Jade onnistui löytämään paikan pitkien etsintöjen jälkeen ja se päätyi videon lisäksi myös singlen kanteen.
”Tämä on minulle visuaalisempi kuin mikään muu tekemäni kappale. Näin sieluni silmin kitukasvuisen erämaamaiseman, jossa on horisonttiin asti vain kivikkoista, karua maastoa. Tunsin että moneen kertaan rikkimennyt, lukkiutunut sydän on juuri noin syrjäinen ja kaukainen. Kukaan ei ehkä ikinä tule löytämään perille. Silti on olemassa toive, että sieltä horisontin laidalta yksi ihminen jaksaisi raahautua sen pitkän ja vaikean matkan loppuun asti, ja pääsisi perille.”, Jade kertoo.
Annika Tello on kirjoittanut biisejä eri artisteille, muun muassa DiandralleAntti Railiolle ja Stina Girsille.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.