Johanna Mäkeläisen uusi single “Juuret tiukassa” on kirjoitettu elämän risteyskohdassa

Laulaja-lauluntekijä Johanna Mäkeläinen julkaisee uuden albumin lokakuussa.

Laulaja-lauluntekijä Johanna Mäkeläinen on julkaissut uuden singlen Juuret tiukassa. Kappale on kirjoitettu elämän risteyskohdassa. Tilanteessa, kun ei tiedä mikä on oikea tie. Kiitävässä maailmanajassa, kun tuntee selvästi olevansa kotoisin edelliseltä vuosituhannelta. Ja kysytään silti, josko se mitä on, riittäisi. Yhtyeen kanssa kappaleesta kuoriutuu juureva folk-pop-americana-ilottelu. Single on ensimmäinen lohkaisu artistin 22. lokakuuta julkaistavalta albumilta. Tuleva Juuret-levy jakaa bändisoiton ilosanomaa. Levy on äänitetty livenä laulut mukaan lukien ja nykyään poikkeuksellinen työtapa kuuluu musiikissa rentoutena ja vivahteikkuutena – yhdessä hengitetyn ja eletyn musiikin magia rosoineen tulee lähelle. Teemallisesti levy kulkee luopumisen ja jonkin uuden alkamisen välimaastossa.
Artistin musiikki ammentaa folk-perinteestä pohjimmaisena tarkoituksenaan löytää harmonia ja kauneus kaaoksen ja arjen keskeltä. Inhimillisyys tuntuu lauluissa, joissa ei ole vain yhtä totuutta ja mittakaava vaihtelee ruohonjuurelta galakseihin. Seesteinen soundi syntyy kuulaasta, herkästä ja vaivattoman kuuloisesta laulusta. Yhtye, jossa soittavat Tero KumpulainenNiilo Suihko ja Olli Teirikko, luo elävän ja monisäikeisen kudelman laulujen ympärille.
Johanna Mäkeläisen vuonna 2019 julkaistu esikoisalbumi Rikas sai useassa kotimaisessa mediassa kiitettävän arvosanan. Oman soolouransa lisäksi Mäkeläinen säveltää kappaleita yhteisömuusikko ja varhaiskasvattajien kouluttaja Riikka Rauhalalle sekä toimii muusikkona Olli Teirikko & Avaruus -yhtyeessä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.