Korpiklaanin tarttuva Sanaton maa jatkaa synkkien suomalaistarinoiden sarjaa – Katso uusi musiikkivideo

Jo aiemmilla julkaisuillaan suomalaisiin kansantaruihin tarttunut Korpiklaani julkaisi Sanaton maa -singlensä ja videonsa, jossa ollaan jälleen synkän tarinan äärellä: Varsinkin Kaukolan ja Valkealan seuduilla on kerrottu tarua nuoresta Matti-nimisestä miehestä, joka päätti vilvoitella hevosensa kanssa peltotöiden jälkeen. Eräs saman kylän miehistä oli hukkunut samaan paikkaan kauan aikaan sitten, ja vastarannalla olevat miehet kuulivatkin vedestä oudon lausahduksen ja varoittivat Mattia menemästä uimaan. Kuitenkin vain kasvojen peseminen joessa aiheutti Matille sydänkohtauksen ja hän hukkui virtaan.
Hyisen virran äärellä ovat nyt paitsi bändi, myös jo aiemmissa Korpiklaani-videoissa nähty videon päätähti Yrjänä Ermala. Huovilan puistossa Kärkölässä ja Liedon vanhalinnan pajalla kuvatun videon ohjaaja Markku Kirves kertoo:
– Sanaton maa on kolmas Korpiklaani-video saman hahmon kanssa, ja tällä kerralla halusin kertoa jotain hänen ammatistaan seppänä, jonka tietotaidon hän siirtää nuorelle oppipojalleen. Matkallaan pajalle poika näkee jotain veden alla, ja vanha mies kertoo hänelle samassa paikassa tapahtuneen tarinan varoituksena, mutta kuunteleeko oppipoika todella..?
– Biisissä haettiin paluuta 80-luvun meininkeihin folk-twistillä. Halusin kirjoittaa klassiselta kuulostavan mid-tempoisen tukkahevibiisin, jossa on iskevä kertosäe ja joka sisältä kaikki ne elementit, joita haluan kuulla hyvässä kappaleessa. Tätä biisiä kuunnellessa voin matkustaa ajassa taaksepäin vanhan, ulkoisesti aivan liikaa tuunatun ja harvoin kuitenkaan oikeasti toimineen Honda Accordin takapenkille… Toisaalta ei sillä toimivuudella ollut niin väliäkään, kun auton äänentoistoon oli satsattu enemmän kuin mitä koko auto maksoi, Sami Perttula toteaa.
– Minun ei tarvinnut tehdäkään muuta kuin lisätä karvanopat, Jonne Järvelä lisää pilke silmäkulmassaan.
Korpiklaanin Jylhä-albumi julkaistaan 5. helmikuuta ja samana viikonloppuna yhtye nähdään sekä Tampereen Pakkahuoneella että Helsingin Telakalla.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.