Suomen metalliylpeys valloittaa maailmaa – haastattelussa laulaja Noora Louhimo

Battle Beast-bändi on yksi kovista nimistä Nokian hevikarkeloissa.

Battle Beast- bändillä riittää kysyntää kotimaassa ja myös maailmalla. Battle Beastin uutuuslevy Bringer of Pain on kerrassaan erinomainen ja se nousikin komeasti Suomen albumilistan ykköseksi. Takahuone.fi onnittelee!! Battle Beast on juuri lähtenyt pitkälle kiertueelle ulkomaille. Bändi soittaa viikosta toiseen useassa eri maassa ja lisää keikkoja ollaan buukkaamassa kalenteriin kovaa tahtia. Battle Beast kiertää ensin Eurooppaa ja suuntaa sitten ensimmäisen kerran isolle Yhdysvaltojen kiertueelle.
Bändin laulaja Noora Louhimo on tämän hetken Suomen kuumin naismetallilaulaja ja hän on liekeissä myös bändin uutuuslevyllä. Takahuone.fi soitti Louhimolle, joka on valmis antamaan kaikkensa ulkomaiden keikkalavoilla suomalaisbändin fanien iloksi. Suomessa bändi soitti jo viime viikonloppuna loppuunmyydyille saleille Helsingissä ja Turussa ja kesällä metalli-iloittelua nähdään lisää Suomen festarilavoilla. Tervetuloa mukaan rupattelutuokiolle sympaattisen metallikuningattaren kanssa.

Mitä teille merkitsee Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle nouseminen?

Se merkitsee sitä, että olemme onnistuneet lunastamaan lupauksemme hyvän musiikin tekemisestä ja hommien jatkamisesta täydellä teholla vahvempana kuin koskaan. Se merkitsee myös sitä että voimme kantaa suomalaista heviä ylpeydellä ja Suomessakin tämä kyseinen genre alkaa taas elpymään. Kunhan vielä Suomen levy-yhtiöt tajuaisivat millainen markkinarako näissä hommissa piilee kansainvälisesti. Aa-wink-wink.

Teillä on edessä muun muassa mittava USA:n kiertue. Minkälaiset odotukset jenkkirundin suhteen on?

Ei mitään muuta odotusta kuin että päästään sinne näyttämään närhen munat ja miten sitä heviä veivataan suomalaisella sisulla, haha.

Miten olet valmistautunut tulevaan keikkaruuhkaan?

Lähinnä laulamalla paljon. Sen olen oppinut, ettei kannata pitää laulamisesta kuukauden taukoa ja lähteä sitten rääkymään ympäriinsä viikkokaupalla peräkkäin. Toivon todella, että kaikki bändissämme pysyvät terveinä koko kiertueen ajan ja ettei mikään ulkopuolinen tekijä katkaise kiertuetta. Tämä on meille tosi tärkeä rundi ja toivon, että kaikki sujuu hyvin.

Miten bändin kanssa olette valmistautuneet keikoille?

Battle Beast on harjoitellut enemmän kuin koskaan bändin historiassa. Olemme treenanneet ihan älyttömästi showta. Syytä onkin treenata, koska bändin toiminta on myös taustajoukkojen osalta nykyään todella ammattimaista. Meidän eteen ollaan tehty töitä valtavasti. Sellaiset tahot kuten promootiohenkilöt ja ihmiset managementissa ansaitsevat ison hatunnoston työstään.

Miten asiat ovat menneet erityisesti eteenpäin?

Olemme löytäneet ympärillemme oikeat ihmiset tekemään töitä. Esimerkiksi hyvän promootiotyön ansiosta olemme saaneet enemmän huomiota kuin koskaan aiemmin. Varsinkin Suomen media on ollut paremmin mukana kuin ennen, sillä olemme saaneet paljon palstatilaa. Lisäksi ulkomaillakin kiinnostus meitä kohtaan on lisääntynyt huomattavasti. Ja onhan se ollut upeaa seurata eri levyjen myyntilistoja, joissa olemme olleet usein listojen kärkipäässä. On hienoa, että ihmiset vielä ostavat levyjä.

Pääsette kohta Euroopan lisäksi USA:han soittamaan. Minne muualle on tarkoitus mennä?

Haluamme soittaa jokaisessa maailman kolkassa. Uusia alueita onkin tulossa keikkarepertuaariin. Esimerkiksi Australia voi hyvinkin tulla keikkakalenteriimme. Sinne olemme antaneet ihan viime aikoina noin 20 haastattelua, joten näyttää siltä että Battle Beastille on kiinnostusta sieltäkin suunnalta. Ja olimmehan jo kerran Tel Avivissa Israelissa keikalla, joten uusia paikkoja kyllä tulee eteen ja se on hienoa.

Käyttekö päivätöissä vai pystyttekö jo panostamaan täysipäiväisesti bändiin?

Unelmana olisi pystyä tekemään bändiä täyspäiväisesti, mutta vielä ei olla siinä tilanteessa. Minä teen musiikkialan töitä monipuolisesti, muun muassa tausta-ja sessiolaulajana sekä artisti- ja lauluvalmentajana. Lisäksi bändissämme on palomies, filosofi, IT-insinööri ja oman musiikkistudion yrittäjä sekä kitaransoitonopettaja.

Olette bändi, joka herättää vahvoja intohimoja, Jos seuraa netin keskustelupalstoja, niin siellä on teistä vaikka minkälaista kommenttia. Paljon positiivista, mutta kaikenlaista muutakin kommenttia.  Oletko seurannut mitä teistä kirjoitellaan?

En käy lukemassa kovinkaan paljoa nettikirjoittelua, vaan keskityn omaan juttuumme.

Minä kävin bongaamassa muutamia teitä koskevia kommentteja netistä, voisitko kommentoida niistä muutamia?

Kyllä vaan. (naurua)

Sinun hiustyylisi ei ole hyvä uudella videolla Bringer of Pain?

Hah haa, ai jotakin ei miellytä irokeesini? No ei sitä kaikkia voi miellyttää. Itse kyllä tykkään hiuksistani.

Sinä olet laulajana risteytys Ronnie James Dioa ja Rob Halfordia?

Tuo on ehkä suurin kohteliaisuus, minkä minulle voi antaa. Molemmat ovat suuria idoleitani. Kiitos kommentista!

Muistutat laulajana ihan Megadeathin Dave Mustainea?

Kommentit aina vain paranee. Ei kuullosta pahalta tuokaan.

Sen jälkeen kun Nitte Valo lähti Battle Beastista 2012, bändi on mennyt vain huonompaan suuntaan?

Olen eri mieltä, olemme mielestäni menneet bändinä eteenpäin ja kehittyneet. Mutta siinä asiassa olen kommentoijan kanssa samaa mieltä, että Nitte Valo on laulajana aivan loistava. Hänellä on mahtavan munakas hevisoundi, joka oli yksi syy bändiin liittymiseeni.

Bändistänne vuoden 2015 alussa erotettu Anton Kabanen on niin hyvä biisinkirjoittaja, että te ette pysty samaan nykyään biisinteossa?

Musiikista voi aina olla eri mieltä, mutta minusta olemme parempia kuin aiemmin. Bändimme musiikki on monipuolistunut paljonkin. Meillä on laajempi biisiskaala kuin aiemmin ja se on rikkautta. Mutta olen samaan mieltä kommentoijan kanssa siinä asiassa, että Anton on taitava biisintekijä. Sitä en ole minä, eikä kukaan muukaan Battle Beastista koskaan kyseenalaistanut. Se ei kuitenkaan riitä bändissä pysymiseen. Pitää pystyä tulemaan toimeen muiden kanssa ja ottaa muut ihmiset huomioon.

Biisinne King for a Day on ihan Abbaa?

Abbaa? Kiitos. Sehän on aivan loistava bändi, jolla on upeita biisejä. Itse asiassa olen aiemminkin kuullut Abba-vertauksen. Itse olen musiikinkuluttujana moniruokainen ja Abballa on mielestäni erittäin hyvää musiikkia.

Kiitos paljon fanien kommentteihin vastaamisesta.  Vaikka kommentteja on laidasta laitaan, niin eikö olekin pääasia, että olette bändi, joka herättää tunteita?

Nimenomaan se on juuri näin. Olisi hirveää, jos emme saisi minkäänlaista vastakaikua. Sitä paitsi negatiiviset kommentitkin voivat olla bändin eduksi. Jos ihminen vaivautuu jollakin tapaa kommentoimaan bändimme tekemisiä vaikka netissä ja jos se on vaikka jotain negatiivista, niin ehkä sen kommentin kautta joku muu löytää bändimme ja tykkääkin meistä. Olemme pyrkineet saamaan ihmisissä aikaiseksi tunnereaktioita esimerkiksi musiikkivideoidemme välityksellä.

Musiikki-ja making of-videoita olette tehneet ahkerasti. Niitähän löytyy useita YouTubesta?

Kyllä, videot ovat meille tärkeä tapa tukea musiikkiamme visuaalisesti sekä esitellä bändiä ja sen jäseniä. Videoiden kautta pystymme näyttämään esimerkiksi bändissämme vallitsevan huumorin kuinka meidän meininki ei ole pelkkää metallia ja nahkahousuja. Hauskanpito on pääasia ja sen pitää näkyä. Videot ovat bändien kannalta siis tärkeässä roolissa. Olemme panostaneet videoihin paljon myös siksi, että haluamme bändinä ennen kaikkea viihdyttää. Siksi videoihin on tehty syvällisempää tarinan kerrontaa mutta myös huumoria on aina luvassa. Pitkä aikainen unelmani näytteleminen myös toteutui uusilla musiikkivideoillamme. Teatteri on lähellä sydäntäni. Suuri idolini ja taiteellinen muusani, isoveljeni Pekka Valtteri Louhimo näyttelee tällä hetkellä Valkeakosken Kaupunginteatterissa ja on ollut esikuvanani niin laulussa kuin näyttelemisessäkin.

Mielestäni voi sanoa, että Battle Beast on Suomen bändien joukossa kuumin nousukas juuri nyt. Oletko samaa mieltä?

Tuosta minä en osaa sanoa muuta kuin että haluamme nauttia musiikin tekemisestä sekä esiintymisestä ja jos meistä joku tykkää, niin se on aivan mahtavaa ja antaa voimaa jatkamaan. Ei tässä pohdita olemmeko kuuma vai emme, vaan paiskimme täysillä hommia ja toivomme parasta.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuvat:  Juuso Soinio & Aki Anttila

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.