Jukka Ässältä upeaa uutta musiikkia

Tamperelaisen Jukka Salmisen johtama Jukka Ässä-yhtye julkaisee tänään EP-levyn Tyhmä mies. Jukka Ässä on aiemmin julkaissut kaksi täyspitkää albumia ja saanut biiseillään varsin mukavasti radiosoittoa. Uusilla biiseillä on myös selvää radiopotentiaalia. EP:n avausraita ”Mä haluun muistaa miltä se tuntuu” on varsinkin komeasti soiva kappale, missä on ainesta vaikka mihin.
– Pakko on sanoa, että nyt on tullut tehtyä parasta musiikkia, mihin toistaiseksi olen pystynyt. Mutta kyllä näihin biiseihin onkin käytetty aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi ”Mä haluun muistaa miltä se tuntuu” meni täysin uusiksi, vaikka se kertaalleen oli jo tehty valmiiksi. Mutta nyt se on semmoinen kuin sen pitääkin olla. Toivottavasti ihmiset tykkäävät siitä ja muistakin biiseistämme, sanoo Jukka Salminen.
EP:n muut biisit ovat nimeltään Merimiehet, Ruisrock ja Vuoret. Nimikkobiisiin Tyhmä Mies voi helposti samaistua varsinkin ne miehet, jotka ovat kokeneet parisuhteessa elämisen haasteet.
– Tyhmä mies on EP:n biiseistä henkilökohtaisin. Sen biisin sanat kertovat ironisesti minusta, mutta semmoisia me kaikki miehet olemme. Se on yksi omista suosikkibiiseistäni tällä levyllä, sanoo Salminen.
– Mitään suuria odotuksia meillä ei ole esimerkiksi radiosoiton suhteen. Toivoa tietenkin on, että mahdollisimman moni kuulee sitä ja tykkää siitä, hän sanoo.
Salminen on itse tehnyt biisit ja toiminut myös äänittäjän ja osaksi myös miksaajan roolissa pitäen taiteelliset langat tiukasti omissa käsissään.
– Meillä oli jo sinkkusopimus valmiina yhden helsinkiläisen isomman levy-yhtiön kanssa, mutta purimme sopimuksen. Oli silmiä avaava kokemus tehdä tunnusteluja siitä, että olisiko meistä liigatason yhtyeeksi. Koimme paremmaksi pystytellä haastajana ykkösdivaritasolla pyrkimällä mukaan liigakarsintoihin, sanoo Salminen urheilutermejä käyttäen.
Levyn julkaisijaksi valikoitui lopulta Playground Music.
Salminen ja Jukka Ässä-bändi haluaa olla luontevasti oma itsensä, eikä esittää mitään muuta.
– Artistisuus on minusta todella tärkeä asia ja se on nyt täysin omissa käsissämme, hän sanoo.
Salminen on kolme lapsen isä. Hänellä on 11- ja 8-vuotiaat pojat ja pieni 3-vuotias tyttö. Ammatiltaan hän on valokuvaaja. Musiikkia hän tekee suurella sydämellä muun elämän ohella. Myös muilla bändin soittajilla riittää tahoillaan kiireitä.
– Keikoille lähdemme, jos niille tulee oikea tarve ja kysyntä. On aika haasteellista lähteä pidemmille keikkamatkoille, sillä meillä on bändissä musiikinopettaja, kriisinhallinta-asiantuntija ja painotalon vetäjä. Lisäksi perhe-elämä vie oman aikansa.
Varmaa kuitenkin on, Jukka Ässä tullaan vielä keikoilla näkemään.
– Keikkojen osalta suurimmat paukut on laitettu syksyyn, jolloin julkaistaan toinen EP-levy. Silloin lähdemme varmasti keikoille.
Jukka Ässä julkaisee lyhyen ajan sisällä kolme EP-levyä, joista Tyhmä mies on ensimmäinen.
– Nykyään on varsin erilaisia tapoja julkaista musiikkia. Jotkut etenevät puhtaasti sinkkubiisit edellä ja osa julkaisee täyspitkän levyn. Meistä tuntui hyvältä ajatukselta kokeilla tällaista kolmen EP:n mallia.

Teksti: Mikko Korvenkari

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.