Sky Fighters julkaisi debyytti-EP:n A Thousand Endings – Nimikkobiisi on tribuutti rakkaalle kotikaupungille

Vuonna 2020 perustettu Sky Fighters-yhtye. Kuvaaja: Ville Rantanen

Oululainen häpeilemättömien melodiakoukkujen värittämä rock-tulokas Sky Fighters on julkaissut tänään debyytti-EP:nsä A Thousand Endings. Viiden kappaleen EP:ltä julkaistiin viime vuonna jo singlet You Will Find Your Way, Neon Love sekä Not Your Savior, ja nyt julkaisun yhteydessä framille on nostettu EP:n nimikappale A Thousand Endings.
– EP:n nimikkobiisi ja avausraita A Thousand Endings on mulle tosi henkilökohtainen kappale, bändin kitaristilaulaja Samu Väisänen sanoo ja jatkaa:
– Kappale käsittelee kipukohtia, joita olen nuoruudessani kokenut pienen kaupungin kasvattina. Mulla on nuoresta asti ollut kova polte päästä tekemään musaa ja kertomaan tarinoita sen avulla. A Thousand Endings kertoo juurikin tuosta fiiliksestä. Biisi on samalla myös tietynlainen tribuutti omalle rakkaalle kotikaupungille. Pikkukaupungissa varttuminen on tavallaan muokannut musta sen mitä nyt olen. Mulle on aina ollut tärkeää tietää mistä tulen ja kunnioittaa sitä, jotta tiedän mihin olen seuraavaksi menossa, Väisänen pohtii.
A Thousand Endings -EP:llä materialisoituu Sky Fightersin kahden vuoden uurastus. Osa materiaalista on ollut mukana aivan bändin alkuajoista lähtien.
– EP:n teko oli todella mahtava kokemus! Äänitettiin kaikki biisit Tuomas Kokon kanssa Electric Fox Studiolla, ja Tuomas on myös tuottanut EP:n. Osa kappaleista ovat olleet olemassa jo parisen vuotta, ja osa syntyi äänitysprosessin aikana. Tämä EP on mulle tosi henkilökohtainen ja sen takia myös tosi tärkeä. Kappaleissa käsitellään mm. rakkautta ja sen päättymistä, oman identiteetin kanssa kamppailua sekä omien juurien muistamista. Olemme todella ylpeitä lopputuloksesta ja toivotaan, että mahdollisimman moni kuulee tämän meidän tuotoksen!, Väisänen hehkuttaa.
Vuonna 2020 perustetun Sky Fightersin musiikki on tuore yhdistelmä modernia rocksoundia, elämää suurempia kertosäkeitä ja koukuttavia melodioita. Yhtyeen vuonna 2021 julkaisemat singlet ovat saaneet positiivisia arvioita esimerkiksi Soundissa sekä Desibeli.netissä, ja Not Your Savior -kappale pääsi mukaan muun muassa Spotifyn Rock ei ole kuollut -soittolistalle ja huomioitiin useissa verkkomedioissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.