Blogi: Sorry Kasmir mutta suurin osa Suomen artisteista on soittolistaboikotissa

Kasmirin musiikki hyllytettiin tärkeiltä soittolistoilta. Kuva: Kimmo Metsäranta

Viime päivinä on uutisoitu ahkerasti siitä, että laulaja Kasmir on laitettu usean eri radioaseman soittolistaboikottiin salakuvaamisskandaalin jälkimainingeissa. Siihen kantaa ottamatta onko radiopomojen toiminta oikein tai väärin Kasmirin tapauksessa, niin täytyy sanoa, että Suomen musiikkimaailman kokonaisuutta katsoen Kasmirin saaman boikotin päivitteleminen tuntuu tekopyhältä monien suomalaisartistien tilanteeseen verrattuna.

Suurin osa Suomen  artisteista on vakituisessa soittolistaboikotissa, vaikka he eivät olekaan ryvettyneet missään skandaalissa. Soittolistojen voimasoitosta nauttii vain kourallinen artisteja ja bändejä, joita yhdistää se, että ne ovat jonkin suuren kansainvälisen levy-yhtiön siipien alla. Ilman muhkeita markkinointibudjetteja ja vaikutusvaltaisen levy-yhtiön tukea valtaradioiden soittolistoille on käytännössä mahdotonta päästä. Siitä syystä Suomi on täynnä toinen toistaan mahtavampia artisteja ja bändejä, jotka voivat vain unelmoida soittolistojen tuomasta potkusta uralleen.

Kasmir on yksi niistä harvoista suomalaisista artisteista, jotka ovat nauttineet vahvan levy-yhtiön taustatuesta ja sitä kautta päässeet voimasoittoon. Nyt yksi niistä harvoista ja valitusta artisteista saa ainakin hetken aikaa kokea, miltä tuntuu kun teet mahtavan biisin, mutta radioasemien musapomot siitä huolimatta heittävät levyllä leipiä uimarannalla. Monelle muulle artistille se on Suomessa arkipäivää. Äänetön soittolistaboikotti on Suomessa tosiasia.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.