Spiritraiserilta single ja video Invisible Enemy: ”Tämä on levottoman mielen balladi”

Spiritraiserin uudessa biisissä liikutaan syvissä vesissä ja kohdataan pahin vihollinen. Kuva. Teppo Ristola

Riolais-helsinkiläinen Spiritraiser ihastutti monipuolisella Inspiral-debyytillään vuonna 2018 ja valmistelee nyt toista pitkäsoittoaan, josta kuullaan lisää myöhemmin tänä keväänä. Tulevalta albumilta on lohkaistu jo aiemmin singlet STREAM ja Glory, ja tänään julkaistaan syvissä vesissä kulkeva Invisible Enemy, joka on jo ennakkoon saanut soittoa radioaalloilla. Kappale sai alkunsa Spiritraiserille ominaisesti jamittelun kautta.
– Yksissä treeneissä Uulan (kitaristi) luuppipyörittelyistä jäi kappaleen tunnusmelodia soimaan, jonka päälle aloimme jammailemaan. Luuppi ohjasi basson soinnut luonnollisesti kohdilleen, ja melko nopeasti meillä oli jo kappaleen tunnelma kasassa, basisti Anssi Ruotanen kertoo.
– Biisi hengittää omillaan aivan kuin se leijuisi raskaasti uppoavalla rannalla. Melankolia on tarttuvaa, ja näitä tunnelmia nostatellaan mukavasti biisissä. Tämä on levottoman mielen balladi, laulaja Jules Näveri jatkaa.
Invisible Enemyn tarina kertoo oman mielen syövereistä ja ihmisen sisäisistä vihollisista, ja samaa teemaa heijastetaan sekä singlen kansitaiteessa että kappaleen musiikkivideossa.
– Invisible Enemy on se puoli meissä, joka yrittää painaa meidät alas ja tappaa unelmamme. Näen usein unta, jossa tunnen itseni avuttomaksi ja mietin heikkouksiani. Unessa kiipeän korkean rakennuksen seinämää, ja ylös päästessäni päästän irti ja tipun. Hukun pimeään, jossa joudun taistelemaan jotain näkymätöntä entiteettiä vastaan. Tunnen sen olevan läsnä, mutta lyönneissäni ei ole voimaa. Kappale kertoo näkymättömistä vastuksista, joita tietämättäni rakennan sisälleni. Ne yrittävät lannistaa minut eivätkä anna minun haastaa itseäni. Kaikki tämä on päänsisäistä ja alitajuista. Minun viholliseni yrittää pitää minua kahleissa, mutta se olen vain minä itse. Vaatii paljon päästä eroon omista sisäisistä vihollisista, Näveri kuvailee.
Jere Kilpinen yhdisteli singlen kansitaiteeseen puupiirrosta ja japanilaista sumi-mustemaalausta jatkaen kollaasia vielä digitaalisesti.
– Yhtye esitti toiveen kannesta, joka vangitsisi yksilön pään sisäiset taistelut ja vaikeudet, ja koska aihe on melko tuttu, ei kannen tekemisessä lopultakaan kulunut kovinkaan pitkää aikaa, Kilpinen toteaa.
Musiikkivideon takaa löytyy Teppo Ristola, jonka kanssa bändi oli jo pitkään halunnut tehdä yhteistyötä. Sisäisten taistelujen maailman viimeisteli maskeeraaja Camille André.
– Hyvään kappaleeseen on helppo lähteä tekemään musiikkivideota. Spiritraiser nostaa uudella julkaisullaan tasoaan aivan uusiin sfääreihin, joten olin enemmän kuin otettu, kun pääsin työskentelemään heidän kanssaan. Aikataulu oli kuvauspäivälle todella tiukka, ja siihen sisältyi myös kahdet promokuvat. Kiireestä huolimatta olen lopputulokseen todella tyytyväinen, ja mielestäni video on juuri bändin ja tekijänsä näköinen, Ristola kiteyttää.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.