Oona Kaparin uusi single “Voima, vahvuus” kutsuu ihmisiä feminiinisyyden äärelle

Pitkän uran äänittäjänä, miksaajana ja tuottajana tehnyt Oona Kapari on ollut mukana myös monen muun kotimaisen artistin tekijätiimissä. Kuva: Sanna Paajanen

Tuottaja ja lauluntekijä Oona Kapari on julkaissut uuden singlen nimeltään ”Voima, vahvuus.”. Kappale kutsuu ihmisiä feminiinisyyden äärelle. ”Sanotaan, että ’Future is female’, mä luulen, että ’Future is feminine'”, Kapari kommentoi.
Kyseessä on ensimmäinen lohkaisu artistin lokakuussa julkaistavalta toiselta albumilta, joka on nimeltään Voimasta ja puutteesta.
”Kappale kertoo sellaisesta vahvuudesta, joka ei ole räjähtävää voimaa tai ponnista aggressiivisuudesta vaan joka on pehmeää ja kestävää. Se on empatiaa, herkkyyttä ja resilienssiä. Näihin kätkeytyy ihmisen syvin vahvuus ja voima. Länsimaisessa kulttuurissa näitä pidetään naisellisina piirteinä, mutta uskon niiden olevan kaikkien sukupuolten saatavilla. Uskon myös, että näiden puolien löytäminen ja niiden kanssa sinuiksi tuleminen on ihmiskunnan tulevaisuutta”, artisti kertoo.
Kapari itse on perinteisesti hyvin maskuliinisella alalla myös kitaristina ja musiikkiteknologina – hän siis tietää miltä tuntuu olla ns. ”miehekäs” nainen. Kaparista se ei kuitenkaan tunnu maskuliiniselta, vaan feminiiniseltä, sillä se mitä hän tekee ei määrittele sitä mikä hän on.
Kappaleessa vierailee naisartisteja eri puolilta maailmaa ja he kaikki lausuvat kukin omalla äidinkielellään sanat ”Voima, vahvuus”. Kapari on iloinen siitä miten artistit lähtivät innolla mukaan vahvistamaan suomalaiskollegan sanomaa.
Halusin tuoda kappaleeseen kansainvälistä yhteisöllisyyttä, sillä vaikka naiseus on hyvin kulttuurisidonnaista, niin feminiinisyys ei niinkään. Olen vuosien varrella tutustunut artisteihin ympäri maailman eri reittejä. Kappaleessa mukana on puolalainen Julia Marcell, kazakstanilainen Marty Crown, meksikolainen Giuliana, yhdysvaltalainen Kennedy Williams, intialainen Shubhangi Tewari, saksalainen June Cocó sekä nigerialainen Kacii Eleven. Oli kiinnostavaa, miten samanlaisella äänensävyllä he lausuivat nämä sanat oman feminiinisyytensä kautta kuulematta toisiaan. Liikutuin tyystin kyyneliin, kun lisäsin heidän äänensä kappaleeseen. Musiikki toi meidät yhteen ja tässä maailman tilassa se tuntuu todella merkitykselliseltä”, Kapari avaa.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.