Huvudstadbladet: Timo Kaltio on kuollut

Yksi viimeisimmistä kuvista, joka Timo Kaltiosta otettiin. Kuvaaja: Katarina Mannström

Rock-maailma koki taas tuntuvan menetyksen, kun Hanoi Rocksin sisäpiiriin kuulunut ja Guns N’ Roses -yhtyeelle biisin tehnyt Timo Kaltio menehtyi Helsingissä 61-vuotiaana. Kaltion kuolemasta uutisoi Huvudstadbladet-lehti verkkosivuillaan, julkaisten samalla toimittaja Katarina Mannströmin tekemän viimeiseksi jääneen Kaltion haastattelun. Kaltion kuolinuutista ovat surreet sosiaalisessa mediassa useat musiikkimaailmasta tutut hahmot niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Kaltio toimi 1980-luvulla hurjassa nosteessa olleen Hanoi Rocksin roudarina ja kitarateknikkona.
Todellisen onnenpotkun hän koki, kun megabändi Guns N’ Roses merkkautti Kaltion Use Your Illusion I – levyltä löytyvän Right Next Door To Hell-biisin yhdeksi tekijäksi. Koska levyä myytiin miljoonia kappaleita pääsi suomalainen nauttimaan myös muhkeista tekijänoikeuskorvauksista. Kaltion kitaransoittoa on kuultu muun muassa Cheap and Nasty-yhtyeessä. Kaltio asui vuosikausia ulkomailla Lontoossa ja Los Angelesissa ja palasi äskettäin asumaan Suomeen ja Helsinkiin.

LINKKI HBL:n JUTTUUN:

https://www.hbl.fi/artikel/rockprofilen-timo-kaltio-ar-dod-las-den-sista-intervjun-med-mannen-som-var-hanoi-rocks-trotjanare/?fbclid=IwAR3uKIfTNx1oHPVJroLO5w6tOOFVoeOBq_kWShIdl7fYw6OUXNJEjzd550w

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.