Vilma Alinan albumin ympärille rakentunut pop up -pakohuonepeli – Uusi levy nyt julki

Suomen lahjakkaimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina kirjoittaa musiikkinsa itse.

Vilma Alinan kolmas albumi True Crime julkaistaan perjantaina 27.8. Uuden albumin kunniaksi Helsinkiin kauppakeskus Forumiin nousee albumin ympärille rakentunut pop up -pakohuonepeli. Suomalaisyritys Escape Room Helsinki on käsikirjoittanut ja kehittänyt pelin albumin kappaleisiin ja teemoihin pohjautuen. True Crime -pakohuonepeli on Forumissa pelattavissa viikon ajan maanantaista 30.8. alkaen.
Peli on audiovisuaalinen kokonaisuus, jossa albumista inspiroitunut juoni yhdistyy itse levyn musiikkiin. Escape Room Helsingin omistajat kertovat yhteistyöstä: Miten levy muuttuu pakopeliksi?
Universal Music heitti meille tämän haasteen ja olimme hetken hukassa – pakopeli lyriikoista ja musiikista? Kuultuamme Vilma Alinan tulevan True Crime -levyn hämmennyksemme muuttui innostukseksi. On ollut ainutlaatuinen ja antoisa prosessi kiteyttää levyltä välittyviä tunteita pakopeliksi. Vilma Alinalta tuli vain yksi ohje pelin tekemiseen: ”Tehkää hyvä!”
Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta Suomessa, kun albumi toimii innostuksena pakohuonepelille.
Oon ollut innostunut pakohuonepeleistä jo pitkään. Meillä on nimittäin jo vuosien ajan tiimin kesken ollut perinne, että albumien julkaisukaronkkaa vietetään niin, että käydään pelaamassa joku Helsingin useista pakohuonepeleistä. Promoottorini Veera sai ajatuksen pakohuonepelistä promotempauksena ja se sopi täydellisesti levyn teemaan. Äkkiä löytyikin taho, joka pystyi toteuttamaan tän hullun idean todeksi. Pelin äänimaisema koostuu albumin elementeistä ja pelin tarinaan on haettu inspiraatiota albumin biisien lyriikoista. Halusin antaa pelin tekijöille tilaa tulkita albumin teemoja vaikuttamatta itse pelin juoneen liikaa. Tärkeintä mulle oli se, että pelistä tulee oikeasti hyvä, toimiva ja viihdyttävä pakohuone!, Vilma Alina kertoo yhteistyöstä.
True Crime -albumilta on tähän mennessä saatu kolme singleä. Tammikuussa 2020 julkaistu albumin ensimmäinen single Rikollinen on menestynyt niin radioissa kuin striimauspalveluissakin. Platinaa striimannut kappale pysyi yli 20 viikkoa radiolistan Top 15:ssä, ja oli radioiden viime vuoden soitetuimpia kappaleita. Toinen single Nuoret rakastavaiset lähentelee niin ikään kultarajaa. Kappaleelle julkaistiin myös koskettava musiikkivideo, jolla artisti näyttelee itse vaikuttavan tuplaroolin. Viimeisin singlejulkaisu Särkymisen arvoinen saatiin huhtikuussa.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.