Wagtailsilta uusi musiikkivideo ­– vimmaista nuorta energiaa Ylivieskasta

Wagtails-bändi on kotoisin Ylivieskasta.

Nyt löytyi uusi bändi, mikä kannattaa ehdottomasti laittaa seurantaan. Vuonna 2015 perustettu Wagtails Ylivieskasta pursuaa riemukasta ja vimmaista nuorta energiaa. Bändi julkaisi juuri uuden musiikkivideon This Golden Nation-biisistä, joka on nyt esillä Takahuone.fi-sivustolla. Bändin laulaja ja kosketinsoittaja Jenna Kosunen kertoi Takahuoneelle lisää Wagtailsin taustasta ja tulevaisuuden tavoitteista.

Miten itse luonnehditte musiikkianne?

– Musiikkimme on iskevää ja energistä 70-luvun vaikutteista rockia höystettynä progella, groovaavilla kitaroilla ja purevilla laulumelodioilla. Kylkiäisenä mukaan tulee silloin tällöin käytettyjä mehukkaita synamattoja- ja leadeja.

Onko teiltä tullut musaa ulos aiemmin?

– Olemme julkaisseet yhden omakustanne-EP:n ”Illusion Theory” huhtikuussa 2017.

Onko tulossa keikkoja?

– Huolimatta siitä, että suurin osa bändimme jäsenistä ovat vielä alaikäisiä, emmekä ole sen takia päässeet vielä oikein kokemaan baarikeikkailun antia, olemme uramme aikana ehtineet heittää päälle kuusikymmentä keikkaa erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomen.  Keikkailun on määrä jatkua taas keväällä ja kesällä.

Onko tulossa uusia julkaisuja?

– Emme ole vielä ehtineet sen koommin suunnittelemaan julkaisuja lähiaikoina, sillä keskitymme tällä hetkellä uusien biisien kirjoittamiseen ja keikkailuun. Tulemme silti varmasti tulevaisuudessa julkaisemaan uutta materiaalia.

Mitkä ovat tavoitteenne?

– Pyrimme tulevaisuudessa keikkailemaan mahdollisimman paljon, sekä julkaisemaan uutta materiaalia. Bändimme yhteissoitto ja biisit kehittyvät koko ajan hiljattain paremmiksi, samoin  livekuntomme. Tavoitteenamme on siis luoda yhä parempaa musiikkia, antaa viihdyttäviä  keikkakokemuksia yleisölle, sekä kokeilla uusia ja jännittäviäkin ratkaisuja musiikissamme.  Unohtamatta kontaktien ja suhteiden solmimista, mikä on tietenkin tärkeää uramme kehityksen  kannalta.

Mitkä bändit ovat esikuvianne?

– Bändillä ei varsinaisesti ole yhteistä esikuvaa, josta me kaikki yhdessä ottaisimme vaikutteita, koska musiikkimakumme eroavat melko paljon toisistaan. Jos pitäisi kuitenkin mainita muutama  yhtye jokaisen omien mieltymyksiemme johdosta, nousisi sieltä esiin Foo Fighters, Rush, Megadeth ja Led Zeppelin.

Wagtailsin jäsenet:

Jenna Kosunen, laulu & kosketinsoittimet, Konsta Ruuska, rummut, Elias Ruuska, kitara ja Paavo Vuolteenaho, basso.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.