Blogi: Sorry Kasmir mutta suurin osa Suomen artisteista on soittolistaboikotissa

Kasmirin musiikki hyllytettiin tärkeiltä soittolistoilta. Kuva: Kimmo Metsäranta

Viime päivinä on uutisoitu ahkerasti siitä, että laulaja Kasmir on laitettu usean eri radioaseman soittolistaboikottiin salakuvaamisskandaalin jälkimainingeissa. Siihen kantaa ottamatta onko radiopomojen toiminta oikein tai väärin Kasmirin tapauksessa, niin täytyy sanoa, että Suomen musiikkimaailman kokonaisuutta katsoen Kasmirin saaman boikotin päivitteleminen tuntuu tekopyhältä monien suomalaisartistien tilanteeseen verrattuna.

Suurin osa Suomen  artisteista on vakituisessa soittolistaboikotissa, vaikka he eivät olekaan ryvettyneet missään skandaalissa. Soittolistojen voimasoitosta nauttii vain kourallinen artisteja ja bändejä, joita yhdistää se, että ne ovat jonkin suuren kansainvälisen levy-yhtiön siipien alla. Ilman muhkeita markkinointibudjetteja ja vaikutusvaltaisen levy-yhtiön tukea valtaradioiden soittolistoille on käytännössä mahdotonta päästä. Siitä syystä Suomi on täynnä toinen toistaan mahtavampia artisteja ja bändejä, jotka voivat vain unelmoida soittolistojen tuomasta potkusta uralleen.

Kasmir on yksi niistä harvoista suomalaisista artisteista, jotka ovat nauttineet vahvan levy-yhtiön taustatuesta ja sitä kautta päässeet voimasoittoon. Nyt yksi niistä harvoista ja valitusta artisteista saa ainakin hetken aikaa kokea, miltä tuntuu kun teet mahtavan biisin, mutta radioasemien musapomot siitä huolimatta heittävät levyllä leipiä uimarannalla. Monelle muulle artistille se on Suomessa arkipäivää. Äänetön soittolistaboikotti on Suomessa tosiasia.

Teksti: Mikko Korvenkari

6 Comments on Blogi: Sorry Kasmir mutta suurin osa Suomen artisteista on soittolistaboikotissa

 1. Näin se on. Ollut jo kauan. Tarpeeksi kauan kun juntataan power playna mitä vaan, niin menee läpi. Samaa tekniikkaa käytetään aivopesussa. Ikävä on 80-luvun Rock-Radiota (ei mitään tekemistä nykyisen kanssa), jossa soitettiin biisejä laidasta laitaan ja valotettiin taustoja. Ja mikä tärkeintä, annettiin kuuntelijan valita mistä pitää.

  Eipä tule enää radiota kuunneltua suppeiden soittolistojen vuoksi.

 2. Kyllä ennen radiot soittivat pienienkin artistejen musiikkia,nyt ei enään.
  Itse yli 30v keikkaillut ja yöihmiset juhlalevyni 21 biisiä ,sitä soittaa vain ihanat pienet maalais radiot. Mutta Isot radiot vain vastaavat ettei mahdu soittolistoille. No eihän ne edes kuunnelleet sitä? Paitsi kiitos yle🤘
  Hyvä radiot!
  Kanavia ei tarvi vaihtaa ellei halua kuunnella samaa biisiä peräkäin! Tuleehan se sama kaikilta! Olispa 80-luvun rock radiot takaisin todellakin!

 3. Näin on. Esim Einin draamaa biisiä ei pahemmin ole soitettu isoissa radiokanavissa ja hieno biisi ei saanut enempää suosiota ja näkyvyyttä. Siitä ois voinu tulla niin paljon enemmänkin

 4. Kyllähän se Karmirkin on joskus ollut aloitteleva artisti, eikä ole saanut radioista soittoaikaa. Nyt on toki päässyt siihen asemaan, että soittolista-aikaa on irronnut, mutta turha väittää etteikö olisi jo urallaan saanut ”kokea, miltä tuntuu kun teet mahtavan biisin, mutta radioasemien musapomot siitä huolimatta heittävät levyllä leipiä uimarannalla.”

Kirjoita kommentti!

*=pakollinen kenttä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.