Ina Forsman on mukana supersuositulla blues-kiertueella

Sipoolaislähtöinen Ina Forsman on päässyt kiertämisen makuun ulkomailla.

Suomalainen laulaja-lauluntekijä Ina Forsman on parhaillaan mukana mittavalla Blues Caravan konserttikiertueella, mikä risteili paikasta toiseen pitkin Saksaa helmikuussa. Saksassa Forsman pääsi kokemaan minkälaista on esiintyä täysille saleille, sillä saksalaisen Ruf Recordsin jokavuotinen konserttikiertue on supersuosittu.
– Tämä on ollut kaikin puolin mahtava kokemus. Vaikka välillä olemme esiintyneet keskellä viikkoa, niin aina on ollut sali täynnä ihmisiä. Täysille saleille esiintyminen on ollut palkitsevaa. Ihmisistä saa energiaa, joka siivittää kunnon showfiilikseen päivästä toiseen, sanoo Ina Forsman puhelimitse Münchenistä.
– Keikkapaikkojen koot vaihtelevat, mikä on ollut virkistävää. Jossakin paikoissa tilaa on 600-700 ihmiselle ja sitten esiinnymme myös 100 hengen pikkuklubeilla. Välillä on ihanaa nousta lavalle hämyisessä ja tunnelmallisessa pikkuklubissa, Forsman kertoo.
Forsmanin lisäksi kiertueella esiintyy kaksi muutakin juurevaa bluesmusiikkia esittävää naisartistia: Kanadasta kotoisin oleva Layla Zoe ja Yhdysvaltojen Los Angelesista kotoisin oleva Tasha Taylor.
– Tulen tosi hyvin toimeen muiden artistien ja bändin jäsenten kanssa. Myös sen takia kiertue on ollut mukava. Se, että yleisö näkee yhden lipun hinnalla kolme erilaista bluesartistia on varmasti yksi pääsyy sille, että esiinnymme loppuunmyytyjen katsomoiden edessä. Täytyy kehaista sekä Laylaa että Tashaa. Molemmat ovat äärimmäisen lahjakkaita muusikoita ja hienoja esiintyjiä, hän sanoo.
Blues Caravan- kiertue suuntaa seuraavaksi vierailulle Espanjaan ja sitten jatkaa ihmisten viihdyttämistä monessa eri Euroopan maassa. Huhtikuussa on Suomen keikkojen vuoro.
– Odotan jo todella paljon Suomen keikkoja. Vaikka itse sen sanonkin, niin nämä keikat ovat katsomisen arvoisia. Samalla lipulla näkee kolme hyvää artistia, jotka kaikki soittavat ensin noin 35 minuuttia ja sitten vielä yhdessä noin 20 minuutin ajan. Sen voin sanoa, että meininki keikoilla on ollut mahtavaa, sanoo Forsman, kun häntä pyytää mainostamaan tulevia Suomen keikkoja.
Forsman esittää keikoilla uuden tammikuussa ilmestyneen debyyttilevynsä materiaalia ja lisäksi muutamia cover-biisejä. Forsmanin uutta levyä kelpaa esitellä, sillä se on täynnä laadukasta modernia soulmusiikkia bluesvivahteilla maustettuna. Levy äänitettiin USA:ssa kovatasoisten jenkkimuusikoiden kanssa. Forsman voi olla omaan panokseensa tyytyväinen, sillä hän oli vahvassa roolissa biisien tekijänä ja heitti nauhalle väkevät lauluosuudet.
– Olen levystä hyvin ylpeä. Kannatti todellakin lentää Austiniin asti tekemään se. Bändi oli kerrassaan loistava sekä biisit ja soundit hyviä, joten siitä tuli onnistunut.
Meneillään oleva kiertue on Forsmanille hieno kokemus ja tärkeä ponnahduslauta kohti suurempia kuvioita tulevaisuudessa. Samalla se on nuorelle suomalaiselle myös raakaa ja arkista työtä.
– Tämä kiertue on isoin, missä olen ollut mukana. Vaikka kaikki toimii ja keikat ovat mahtavia, niin on tämä välillä raskastakin. Vedimme juuri seitsemän päivän keikkaputken vaihtaen joka päivä kaupunkia ja hotellia. Kyllä tässä kiertuetavoille oppii. Seuraavalle kiertueelle otan ihan varmasti ensiapupakkauksen mukaan. Ei ole kivaa kiertää flunssassa, mikä juuri nyt vaivaa minua. Toinen asia, minkä olen jo oppinut on se, että en ota enää ikinä kahta matkalaukkua mukaan. Joudun raahaamaan niitä helvetin kapistuksia paikasta toiseen selkä vääränä, Forsman sanoo nauraen hersyvästi.
Pitkän keikkarupeaman jälkeen hän aikoo sulkeutua pikaisesti studioon.
– Minulla on uusia biisejä aikamoinen läjä jo valmiina. Olisin jo itse asiassa valmis studioon vaikka heti, mutta sen aika on sitten hieman myöhemmin.
Elämä maistuu juuri nyt Forsmanille makoisalta, koska ura etenee upeasti musiikin parissa. Myös Idolsissa ja Voice of Finlandissakin nähty laulajatar on tyytyväinen nykytilanteeseen.
– Minulla on fiilikset korkealla, koska olen löytänyt sen oman juttuni musiikissa. Tämmöistä musiikkia haluan jatkossakin tehdä.

Teksti:Mikko Korvenkari
Kuba: Hans Lehtinen

Ruf Records Blues Caravan 2016: Blue Sisters ”Chain of Fools”

Musiikkivideo No Room For Love

Kirjoita kommentti!

*=pakollinen kenttä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.